Λαβρόφ: Πολλοί «Μακεδόνες» έχουν αμφιβολίες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η Ρωσία δεν τάσσεται υπέρ μιας συγκεκριμένης απόφασης στο επερχόμενο δημοψήφισμα για μετονομασία της πΓΔΜ, δήλωσε

labrof-polloi-makedones-exoun-amfibolies-gia-ti-sumfwnia-twn-prespwn
SHARE THIS
0
SHARES

Πολλοί  «Μακεδόνες» εχουν αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενους στους πολίτες της πΓΔΜ. 

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το interfax πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν τάσσεται υπέρ μιας συγκεκριμένης απόφασης στο επερχόμενο δημοψήφισμα για μετονομασία της πΓΔΜ 

"Δεν λέμε τίποτα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αναταραχή για αυτή ή άλλη ψηφοφορία", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες στη Μπάνια Λούκα την Παρασκευή.

Η νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, η οποία αποτελεί αντικείμενο του δημοψηφίσματος, "αμφισβητείται από πολλές μακεδονικές πολιτικές δυνάμεις", ανέφερε.

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζονται ενεργά υπέρ αυτής της συμφωνίας, παρεμβαίνοντας έτσι στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ, που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Μακεδονία, δήλωσαν δημοσίως ότι υποστηρίζουν τη συμφωνία, είπε.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο Σ. Λαβρόφ επισήμανε πως εσωτερικά ζητήματα στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο θα πρέπει να λυθούν με βάση τη βούληση των πολιτών της κάθε χώρας, κι όχι μέσω παρεμβάσεων από το εξωτερικό.

"Αν δεν πρόκειται για άμεση παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις, τότε δεν γνωρίζω καν τι θα μπορούσε να ονομαστεί παρέμβαση", δήλωσε ο Λαβρόφ.

 

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook