X

Λάρι Κινγκ: Γιατί είχε ζητήσει να τον παγώσουν όταν πεθάνει [Βίντεο]

"Φοβόμουν τον θάνατο, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να πεθάνω" δήλωνε ο Λάρι Κινγκ

Γράφει: TheToc team

Τον περασμένο Ιανουάριο στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες KTLA ο Λάρι Κίνγκ δήλωνε"Φοβόμουν τον θάνατο, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να πεθάνω". Εφυγε χθες από τη ζωή στα 87 του χρόνια, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Today, ο δημοσιογράφος με τις εμβληματικές τιράντες και τις περισσότερες από 40.000 συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να τον παγώσουν όταν πεθάνει, καθώς δεν πίστευε στη μετά θάνατο ζωή.

Στη συνέντευξη του στο KTLA, ο παρουσιαστής του έθεσε τον περίφημο φόβο περί θανάτου, που ταλάνιζε πάντα τον Κινγκ, αλλά και των σκέψεων που είχε εκφράσει ανοιχτά, να τον παγώσουν όταν πεθάνει, με τον δημοφιλή δημοσιογράφο να απαντά: "Δεν φοβάμαι τον θάνατο τώρα καθώς είναι κάτι που όλοι θα αντιμετωπίσουμε. Κι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσες ασθένειες και έχεις καταφέρει να αντεπεξέλθεις- τώρα είμαι 86 ετών. Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής για τους αμερικανούς άνδρες; 76, 77; Ήδη το ξεπέρασα για 10 χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λάρι Κινγκ εξέφρασε την επιθυμία του να τον παγώσουν το 2011, στη διάρκεια μιας εκπομπής προς τιμήν του από το CNN. "Δεν πιστεύω στη μετά θάνατο ζωή, δεν μπορώ, δεν θα το δεχθώ ποτέ", σχολίασε τότε, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με την πίστη, άρα "αυτό σημαίνει μωρό μου ότι όταν πεθάνεις, έχε γεια…". Και συνεχίζοντας την σκέψη του, τόνισε: "Άρα, η μόνη ελπίδα, η μόνη ακτίδα ελπίδας, είναι να σε παγώσουν και τότε κάποια μέρα, θα βρεθεί η θεραπεία της ασθένειας από την οποία πέθανες και τότε θα επιστρέψεις".

Την ίδια άποψη εξέφρασε σε συνέντευξη του το 2015. "Νομίζω ότι όταν πεθάνεις, αυτό είναι. Δεν θέλω να συμβεί αυτό. Θέλω να παραμείνω τριγύρω, συνεπώς σκέφτηκα ότι η μόνη ελπίδα που έχω είναι να με παγώσουν και αν θεραπεύσουν την ασθένεια από την οποία πέθανα, τότε να επιστρέψω. Δεν είναι καλύτερο από τα να είσαι μέσα στη γη ή να καείς;".