X

Λας Βέγκας: Αεροσκάφος της British Airways τυλίχτηκε στις φλόγες

Αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών τυλίχτηκε στις φλόγες, στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας. H φωτιά σβήστηκε και μόνο δύο άτομα τραυματίστηκαν, ελαφρά.

Γράφει: TheToc team

Το αεροπλάνο, στο οποίο βρίσκονταν 159 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος, εκτελούσε την πτήση 2276, με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου. Οι φωτογραφίες δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και να έχει καλυφτεί από πυκνό, μαύρο καπνό.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες διαφυγής, ενώ η απογείωση τού αεροπλάνου -φυσικά- ματαιώθηκε.

Η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα κατά τη διαδικασία τροχοδρόμησης για την απογείωση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο Ιαν Γκρέγκορ, εκπρόσωπος της οµοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Κατά τους υπεύθυνους του αεροδρομίου η φωτιά σβήστηκε, ενώ οι άλλοι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου λειτουργούσαν κανονικά. Την ίδια στιγμή δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει την καμένη άτρακτο του αεροπλάνου