Λεπέν: Καιρός να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κ. Λεπέν προηγείται στον πρώτο γύρο χάνει όμως στον δεύτερο. Επανέλαβε λοιπόν πως είναι καιρός να τελειώνουμε με την ΕΕ

lepen-kairos-na-teleiwnoume-me-tin-eurwpaiki-enwsi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κ. Λεπέν προηγείται στον πρώτο γύρο χάνει όμως στον δεύτερο. Επανέλαβε λοιπόν την Πέμπτη πως είναι καιρός να τελειώνουμε με την ΕΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Και στην Ευρώπη, επίσης, είναι καιρός να τελειώνουμε με μια ΕΕ με την πρόκληση της συγχώνευσης, που καταστρέφει την Ευρώπη των εθνών», είπε.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου παρουσίασε την εξωτερική της πολιτική, μιλλώντας σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους 42 χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν οι πρεσβευτές της Ταϊβάν, της Καμπότζης, της Κούβας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλβανίας και του Βιετνάμ, καθώς και διπλωμάτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

«Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας», συνέχισε η Λεπέν, η οποία έχει χαρακτηρίσει «ολοκληρωτική» την ΕΕ.

«Η Ενωση μειώνει τη Γαλλία, την χωρίζει από τον κόσμο (...) Χαίρομαι για την αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών κατά της Ενωσης και υπέρ της Ευρώπης» ως ηπείρου, σημείωσε, αναφερόμενη κυρίως στη Βρετανία και την απόφαση της για αποχώρηση από την ΕΕ. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι «Θα οικοδομήσουμε μια άλλη Ευρώπη», υποσχέθηκε η Λεπέν.

Στην αρχή της συνέντευξης η κ. Λεπέν χαιρέτησε «τον ρεαλισμό και τη βούληση για αλλαγή» του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για την Ρωσία ανέφερε ότι είναι «αποφασιστικός παράγοντας για την ισορροπία δυνάμεων που μπορεί να περιορίσει την παγκοσμιοποίηση».

Φωτό: Reuters


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook