X

Διαψεύδει η Amazon ότι θα δείχνει την επιβάρυνση στις τιμές προϊόντων από τους δασμούς - Μετά την οργή Τραμπ για τον Μπέζος

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Amazon για "εχθρική και πολιτική ενέργεια" - Διαψεύδει ο αμερικανικός κολοσσός το δημοσίευμα ότι θα δείχνει το μέρος της τιμής που προκύπτει από τους δασμούς του Τραμπ

Γράφει: TheToc team

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται οργισμένος με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, Τζεφ Μπέζος.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Amazon για μια "εχθρική και πολιτική ενέργεια", καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα, ο αμερικανικός κολοσσός εμπορίου φέρεται να σκοπεύει να δείχνει στον ιστότοπό του την επιβάρυνση στις τιμές προϊόντων που προσφέρει στην πλατφόρμα του από τους αμερικανικούς δασμούς.

O ιστότοπος Punchbowl News σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος αναμένεται να δείχνει παράλληλα με την τιμή πώλησης, το μέρος της τιμής που προκύπτει από τους τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στους κύριους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Amazon έσπευσε να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν εξέτασε να καταχωρίσει δασμούς στον κύριο ιστότοπο λιανικής πώλησης και τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί σε κανέναν ιστότοπο της εταιρείας.

"Η ομάδα που διαχειρίζεται το εξαιρετικά χαμηλού κόστους διαδικτυακό κατάστημα Amazon Haul έχει εξετάσει την ιδέα να καταχωρίσει επιβαρύνσεις κατά την εισαγωγή σε ορισμένα προϊόντα", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι κατηγορίες του Λευκού Οίκου στην Amazon

"Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη", δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Κάρολαϊν Λέβιτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται "επειδή η Amazon έχει υπογράψει συνεργασία με μια κινεζική οντότητα προπαγάνδας".

Στη συνέντευξη Τύπου η Λέβιτ έδειξε αντίγραφο ενός άρθρου του Reuters του Δεκεμβρίου 2021, στο οποίο τονίζουν ότι η Amazon συνεργαζόταν με τις κινεζικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας διαδικτυακής πύλης ειδικά αφιερωμένης σε βιβλία μελών της κινεζικής κυβέρνησης, κυρίως του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Η Αμερικανή αξιωματούχος τόνισε ότι μόλις είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Τραμπ για την Amazon.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πολλές τρίτες εταιρείες που πωλούν προϊόντα τους μέσω Amazon έχουν αυξήσει τις τιμές τους για να μετριάσουν τον αναμενόμενο αντίκτυπο των δασμών.

Επιχειρήσεις και οικονομολόγοι αναμένουν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο στις εισαγωγές τελικών προϊόντων ή εξαρτημάτων από την Κίνα, στην πλειονότητα των οποίων ο Τραμπ έχει επιβάλει δασμούς 145%.

Διαβάστε Επίσης