Ένα νέο κύμα ισραηλινών πληγμάτων ακριβείας στη Βηρυτό έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε, με τα πλήγματα να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
"Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση", τόνισε το υπουργείο.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σήμερα το μεσημέρι και ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψώνεται από την περιοχή.
Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα.
"Το ισραηλινό πλήγμα στόχευε τον διοικητή της μονάδας των drone, τον Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, η τύχη του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή", είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε "πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό", χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο έχουν εισέλθει στη Συρία από τη Δευτέρα, δήλωσαν σήμερα συριακές πηγές ασφαλείας.
"Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εισήλθαν μέσω του συνοριακού περάσματος της Τζντεϊντάτ Γιαμπούς στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών και μέχρι σήμερα το πρωί είναι περισσότεροι από 6.000 Λιβανέζοι και περίπου 15.000 Σύροι", διευκρίνισε μία πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Δεύτερη πηγή δήλωσε πως 1.000 Λιβανέζοι και 500 Σύροι διέσχισαν ένα άλλο σημείο διέλευσης, αυτό της Τζουσίγια.
Ισραήλ: Ο Γκάλαντ ενέκρινε την επέκταση των επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ
Σε κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο βόρειο μέτωπο, ήτοι στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και στις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, προχωρά το Ισραήλ.
Ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ενέκρινε την επέκταση των επιχειρήσεων του IDF, με στόχο την εξολόθρευση της Χεζμπολάχ και την καταστροφή των οπλικών της συστημάτων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σχεδιάζεται μία χερσαία επιχείρηση ή ακόμα και εισβολή στο έδαφος του Λιβάνου, προκειμένου να πληγεί το δίκτυο της Χεζμπολάχ και να επιστρέψουν οι κάτοικοι του Ισραήλ στα σπίτια τους, στα βόρεια της χώρας.