«Νεκρός» ο Σαρκοζί στο πρωτοσέλιδο της Liberation

Μια φωτογραφία του Σαρκοζί με κλειστά μάτια, σαν να είναι νεκρός. Ο τίτλος της είναι «Φιγιόν, η απογείωση, Σαρκοζί, η πτώση».

liberation-figion-i-apogeiwsi-sarkozi-i-ptwsi
SHARE THIS
0
SHARES

Δύο πρώην πρωθυπουργοί θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς: Φρανσουά Φιγιόν εναντίον Αλαίν Ζιπέ.  Στις εκλογές του πρώτου γύρου,  ήρθε πρώτος ο Φρανσουά Φιγιόν που θα διεκδικήσει το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στο δεύτερο γύρο των εκλογών έχοντας απέναντί του τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ. 

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην δεινή ήττα του Νκολά Σαρκοζί.  Χαρακτηριστικό το  πρωτοσέλιδό της Liberation που έχει μια φωτογραφία του Φιγιόν με υψωμένα χέρια, σαν να πετά, και μια φωτογραφία του Σαρκοζί με κλειστά μάτια, σαν να είναι νεκρός. Ο τίτλος της είναι «Φιγιόν, η απογείωση, Σαρκοζί, η πτώση».

O Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι μετά την ήττα του στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε, αποχωρεί από την πολιτική ζωή. 

Αφού ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει την ήττα του και ότι υποστηρίζει στον Β' γύρο των προκριματικών εκλογών τον μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου Φρανσουά Φιγιόν, ο Νικολά Σαρκοζί είπε: "Ηρθε η ώρα για μένα να ακολουθήσω μια ζωή με περισσότερα ιδιωτικά πάθη και λιγότερα δημόσια πάθη". 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook