Follow us

LIVE

Τελευταία Ενημέρωση
Πριν 4 χρόνια
20 Ιαν. 2021

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάιντεν: Το φιλί με την Πρώτη Κυρία και το ξήλωμα των φωτογραφιών του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Με το Καπιτώλιο των ΗΠΑ περικυκλωμένο από χιλιάδες ένοπλους στρατιώτες ο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλες οι εξελίξεις
  • 22:07 - 20 Ιαν 2021 Τι θα ακολουθήσει - To υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας ορκομωσίας
  • 21:47 - 20 Ιαν 2021 Ξηλώθηκαν οι φωτογραφίες του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο
  • 21:38 - 20 Ιαν 2021 Στο Άρλινγκτον Μπάιντεν και Χάρις
  • 21:33 - 20 Ιαν 2021 Ο Τζο Μπάιντεν επιθεώρησε τα στρατεύματα
  • 21:22 - 20 Ιαν 2021 Μακρόν σε ΗΠΑ: "Welcome back" στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα
  • 21:18 - 20 Ιαν 2021 Το «46» στην πινακίδα του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον Μπάιντεν
  • 20:55 - 20 Ιαν 2021 Πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ επέκτεινε την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας σε όλα τα παιδιά του
  • 20:48 - 20 Ιαν 2021 Lady Gaga, Garth Brooks και Jennifer Lopez έφεραν την λάμψη τους σε μία συγκινητική τελετή
  • 20:41 - 20 Ιαν 2021 Συγκινητικη στιγμή στην ομιλία Μπάιντεν: «Σιωπηλή προσευχή» για τα θύματα του κορονοϊού
  • 20:34 - 20 Ιαν 2021 La Casa Blanca: Επέστρεψε η ισπανική έκδοση του ιστότοπου του Λευκού Οίκου
  • 20:30 - 20 Ιαν 2021 Πάιατ: Ο Μπάιντεν θα προωθήσει την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ
  • 20:24 - 20 Ιαν 2021 Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον «χαμογελαστό» Τραμπ στο Παλμ Μπιτς
  • 20:14 - 20 Ιαν 2021 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επαίνεσαν την ομιλία Μπάιντεν
  • 20:11 - 20 Ιαν 2021 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στον Τζο Μπάιντεν
  • 20:08 - 20 Ιαν 2021 Ηγέτες απ' όλον τον κόσμο χαιρετίζουν τον Τζο Μπάιντεν
  • 19:54 - 20 Ιαν 2021 Πρώτο tweet του Μπάιντεν στο @POTUS: Πηγαίνω στο Οβάλ Γραφείο για να ξεκινήσω δουλειά
  • 19:41 - 20 Ιαν 2021 Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας
  • 19:37 - 20 Ιαν 2021 Οι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου στο Twitter μεταφέρθηκαν από τον Τραμπ στον Μπάιντεν
  • 19:30 - 20 Ιαν 2021 Μητσοτάκης για Μπάιντεν-Χάρις: Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας
  • 19:28 - 20 Ιαν 2021 Σαρλ Μισέλ: Ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ
  • 19:26 - 20 Ιαν 2021 Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε πρώην δικηγόρο του που είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή
  • 19:05 - 20 Ιαν 2021 Μπάιντεν: Η αμερικανική ιστορία εξαρτάται από όλους μας
  • 18:52 - 20 Ιαν 2021 Ορκίστηκε ο Μπάιντεν
  • 18:42 - 20 Ιαν 2021 H Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ
  • 18:36 - 20 Ιαν 2021 Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να ορκιστεί με δύο Βίβλους
  • 18:20 - 20 Ιαν 2021 Ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας
  • 18:13 - 20 Ιαν 2021 Ο Μάικ Πένς έφτασε στην τελετή
  • 18:05 - 20 Ιαν 2021 Στην θέση της η Κάμαλα Χάρις
  • 17:58 - 20 Ιαν 2021 Το συγκινητικό tweet του Μπάιντεν στη σύζυγό του: "Σ 'αγαπώ, Jilly»
  • 17:50 - 20 Ιαν 2021 Αφίξεις στο Καπιτώλιο
  • 17:31 - 20 Ιαν 2021 Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Καπιτώλιο
  • 17:25 - 20 Ιαν 2021 Απειλή για βόμβα στο Ανώτατο Δικαστήριο
  • 17:22 - 20 Ιαν 2021 Στο Καπιτώλιο οι Ομπάμα
  • 17:18 - 20 Ιαν 2021 Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για την τελετή ορκωμοσίας - Δείτε Live
  • 17:06 - 20 Ιαν 2021 Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις
  • 16:59 - 20 Ιαν 2021 Ομπάμα προς Μπάιντεν: "Αυτή είναι η ώρα σου"
  • 16:54 - 20 Ιαν 2021 Στο Καπιτώλιο ο Τζορτζ Μπους
  • 16:48 - 20 Ιαν 2021 H πρώτη ηλιόλουστη Ημέρα Ορκωμοσίας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες
  • 16:38 - 20 Ιαν 2021 Tweet Μπάιντεν μετά την αναχώρηση Τραμπ
  • 16:35 - 20 Ιαν 2021 Εργασίες στο Καπιτώλιο λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία
  • 16:27 - 20 Ιαν 2021 Το ζεύγος Μπάιντεν παρίσταται σε λειτουργία με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών
  • 16:21 - 20 Ιαν 2021 Το «γράμμα» του Τραμπ στον Μπάιντεν
  • 16:06 - 20 Ιαν 2021 Τελευταίο αντίο από τον Τραμπ με το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα
  • 15:55 - 20 Ιαν 2021 Η αναχώρηση των Τραμπ από τον Λευκό Οίκο
  • 15:45 - 20 Ιαν 2021 Ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ - Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής
  • 15:38 - 20 Ιαν 2021 Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το TheToc
22:07
20 Ιαν. 2021

Τι θα ακολουθήσει - To υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας ορκομωσίας

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις επισκέφθηκαν το Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον μαζί με τους πρώην Προέδρους Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον.

Τι θα ακολουθήσει - To υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας ορκομωσίας

Ακολουθεί μια ματιά στα επόμενα γεγονότα:

3:15 μ.μ. ET: Ο Μπάιντεν, η πρώτη κυρία Τζίλ Μπάιντεν, η Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο και ξεκινάει η εικονική «Παρέλαση σε όλη την Αμερική».

5:15 μ.μ. ET: Ο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστικές εντολές και άλλες προεδρικές ενέργειες.

7 μ.μ. ET: Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki πραγματοποιεί την πρώτη ενημέρωση τύπου.

8:48 μ.μ. ET: Οι Μπάιντεν και Χάρις παραθέτουν σχόλια στο εναρκτήριο πρόγραμμα «Γιορτάζοντας την Αμερική».

Το δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδοθεί από έξι τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με οικοδεσπότη τον Τομ Χανκς, γνωστό ως «America's Dad». Στο «Celebrating America» (Γιορτάζοντας την Αμερική) θα συμμετέχουν οι Bruce Springsteen, Katy Perry, Tim McGraw, Lin-Manuel Miranda, Justin Timberlake, Demi Lovato και John Legend.

21:47
20 Ιαν. 2021

Ξηλώθηκαν οι φωτογραφίες του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Πριν φτάσει ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ορισμένα μέλη του προσωπικού ήταν ήδη στη Δυτική Πτέρυγα και άρχιζαν να ξεπακετάρουν. Όπως μεταδίδει το CNN έφτασαν στιγμές μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Ένας διάδρομος στη Δυτική Πτέρυγα γεμάτος με φωτογραφίες της κυβέρνησης Τραμπ αντικαταστάθηκε γρήγορα με εικόνες της τελευταίας ομιλίας του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ και από το μνημόσυνο της Τρίτης το βράδυ στο National Mall, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του Προέδρου και της πρώτης κυρίας.

Οι βοηθοί από το τμήμα τεχνολογίας πληροφοριών είδαν να αφαιρούν πληκτρολόγια από κάθε γραφείο και να τα αντικαθιστούν με νέα μαζί με οθόνες και σταθμούς σύνδεσης. Ένα καλάθι γεμάτο νέα πληκτρολόγια βρισκόταν στο διάδρομο.

Εκτός από το νέο εξοπλισμό τεχνολογίας, κάθε γραφείο είχε ένα «κιτ εκκίνησης προσωπικού γραφείου» με βασικά είδη γραφείου, καθώς και ένα φύλλο με πρωτόκολλα διαδικασίας έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου διαφορετικών γραφείων.

Ξηλώθηκαν οι φωτογραφίες του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

21:38
20 Ιαν. 2021

Στο Άρλινγκτον Μπάιντεν και Χάρις

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Αντιπρόεδρος έφτασαν στο Εθνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον για να καταθέσουν στεφάνι. Στις ομιλίες του κατά τη εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, ο Μπάιντεν ανέφερε συχνά τον αείμνηστο γιο του, Μπό, που πέθανε το 2015. Ήταν βετεράνος του στρατού.

Στο  Άρλινγκτον Μπάιντεν και Χάρις

1

1

21:33
20 Ιαν. 2021

Ο Τζο Μπάιντεν επιθεώρησε τα στρατεύματα

Ο Τζο Μπάιντεν επιθεώρησε τα στρατεύματα για πρώτη φορά ως «Γενικός Eπιτελάρχης» του Στρατού των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα.

1

21:22
20 Ιαν. 2021

Μακρόν σε ΗΠΑ: "Welcome back" στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

"Welcome back": Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έστειλε σήμερα, σε ένα tweet στην αγγλική γλώσσα, τις «καλύτερες ευχές του για επιτυχία» στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και χαιρέτισε την απόφασή του να επιστρέψει η Ουάσινγκτον στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, από την οποία είχαν αποχωρήσει οι ΗΠΑ έπειτα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Προς τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, οι καλύτερες ευχές μου σε αυτήν την ιστορική ημέρα για τον αμερικανικό λαό», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος σε αυτό το μήνυμα που έστειλε στη συνέχεια και στα γαλλικά.

«Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του καιρού μας. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα κλιματικά δεδομένα αναλαμβάνοντας δράση υπέρ του πλανήτη μας, καλωσήρθατε και πάλι στη Συμφωνία του Παρισιού (Welcome back to the Paris Agreement)», έγραψε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σε αυτό το μήνυμα που απηύθυνε επίσης στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

21:18
20 Ιαν. 2021

Το «46» στην πινακίδα του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον Μπάιντεν

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που ταξιδεύει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα έχει διψήφιο αριθμό στην πινακίδα κυκλοφορίας: το 46, προς τιμήν του Μπάιντεν που έγινε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Το «46» στην πινακίδα του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον Μπάιντεν

20:55
20 Ιαν. 2021

Πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ επέκτεινε την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας σε όλα τα παιδιά του

Πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ επέκτεινε την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας σε όλα τα παιδιά του

Πριν αποχωρήσει από το αξίωμα, ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε ένα μνημόνιο για την παράταση της προστασίας των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ κατά έξι μήνες για όλα τα παιδιά του, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο  που επικαλείται το CNN. Συνήθως η προστασία ισχύει για παιδιά έως 16 ετών, αλλά με την υπογραφή του μνημονίου, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να παρέχει προστασία σε όλα τα παιδιά του Τραμπ.

20:48
20 Ιαν. 2021

Lady Gaga, Garth Brooks και Jennifer Lopez έφεραν την λάμψη τους σε μία συγκινητική τελετή

Μία συγκινημένη Lady Gaga τραγούδησε μία δραματική εκδοχή του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Garth Brooks τραγούδησε a cappella στην ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε μία τελετή ορκωμοσίας για την ενότητα έπειτα από μία διχαστική εκλογή.

Η ποπ σταρ Gaga, ντυμένη με μία τεράστια φούξια φούστα και μαύρο τοπ στολισμένο με ένα μεγάλο χρυσό περιστέρι έλαμψε τραγουδώντας «The Star-Spangled Banner» για να στραφεί σε μία στιγμή και να χαιρετίσει την αμερικανική σημαία που κυμάτιζε πάνω από το Καπιτώλιο, την έδρα του Κονγκρέσου που δεκαπέντε ημέρες πριν δέχθηκε την επίθεση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ με στόχο την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.

Lady Gaga, Garth Brooks και Jennifer Lopez έφεραν την λάμψη τους σε μία συγκινητική τελετή

Πριν από την εμφάνισή της, η Lady Gaga έγραψε στο Twitter ότι προσεύχεται για μία ειρηνική ημέρα. «Πρόθεσή μου είναι να τιμήσω το παρελθόν μας, να επουλώσω το παρόν μας και να παθιαστώ για ένα μέλλον όπου θα δουλέψουμε αγαπημένα μαζί».

Ο τραγουδιστής της country Garth Brooks, ρεπουμπλικανός που είχε τραγουδήσει και στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, έβγαλε το μαύρο Stetson καπέλο του για να τραγουδήσει a cappella το «Amazing Grace» και ζήτησε από τους Αμερικανούς που παρευρίσκονταν στην τελετή και όσους την παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους στο σπίτι, στη δουλειά να τραγουδήσουν μαζί του την τελευταία στροφή, «σαν ένας, ενωμένοι!». «Είμαι τόσο κουρασμένος από τον διχασμό», είπε ο Brooks στους δημοσιογράφους πριν από την τελετή.

Η Jennifer Lopez, φορώντας άσπρο παντελόνι και μακρύ ασορτί παλτό, τραγούδησε «This Land is Your Land» και «America The Beautiful», γλιστρώντας ανάμεσα και μία φράση από την Δέσμευση Πίστης στα ισπανικά.

Τζένιφερ Λόπεζ

Οι εορτασμοί θα συνεχισθούν με δίωρο πρόγραμμα που θα μεταδοθεί από έξι τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με οικοδεσπότη τον Τομ Χανκς, γνωστό ως «America's Dad».

Το δίωρο show ονομάζεται «Celebrating America» (Γιορτάζοντας την Αμερική). Θα συμμετέχουν οι Bruce Springsteen, Katy Perry, Tim McGraw, Lin-Manuel Miranda, Justin Timberlake, Demi Lovato και John Legend.

Θα συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι, ντελιβεράδες, εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα και παιδιά που συγκέντρωσαν χρήματα για να εξασφαλίσουν φαγητό για ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από την πανδημία.

20:41
20 Ιαν. 2021

Συγκινητικη στιγμή στην ομιλία Μπάιντεν: «Σιωπηλή προσευχή» για τα θύματα του κορονοϊού

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να τιμήσει τους περισσότερους από 400.000 Αμερικανούς που έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

«Στην πρώτη μου πράξη ως πρόεδρος, θα ήθελα να σας ζητήσω να συμμετάσχετε σε μια στιγμή σιωπηλής προσευχής για να θυμηθείτε όλους εκείνους που χάσαμε τον περασμένο χρόνο από την πανδημία, εκείνους τους 400.000 Αμερικανούς - μαμάδες, μπαμπάδες, συζύγους , γυναίκες, γιους, κόρες, φίλοι, γείτονες και συνεργάτες », δήλωσε ο Μπάιντεν στην εναρκτήρια ομιλία του. «Θα τους τιμήσουμε με το να γίνουμε οι άνθρωποι και το έθνος που ξέρουμε ότι μπορούμε και πρέπει να είμαστε».

20:34
20 Ιαν. 2021

La Casa Blanca: Επέστρεψε η ισπανική έκδοση του ιστότοπου του Λευκού Οίκου

La Casa Blanca: Επέστρεψε η ισπανική έκδοση του ιστότοπου του Λευκού Οίκου

Ο ιστότοπος whitehouse.gov έχει ενημερωθεί με τον Τζο Μπάιντεν ως ο νέος Πρόεδρος. Περιλαμβάνει επίσης μια ισπανική έκδοση του Λευκού Οίκου. Οι επικοινωνίες της La Casa Blanca στα ισπανικά χάθηκαν το 2017 όταν ανέλαβε ο Τραμπ.  Οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους διατηρούσαν και οι δύο ισπανική έκδοση του ιστότοπου του Λευκού Οίκου. 

20:30
20 Ιαν. 2021

Πάιατ: Ο Μπάιντεν θα προωθήσει την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

Με ελληνικές λέξεις- φιλία, αγορά, δημοκρατία- και την επισήμανση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ το στίγμα της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, από τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνησή του.

Σε χαιρετισμό του που απηύθυνε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αρχαία Αγορά, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και της αντιπροέδρου και στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας», ο Τζέφρι Πάιατ επισήμανε πως ο Τζο Μπάιντεν είναι φίλος της Ελλάδας που γνωρίζει τη χώρα αυτή και τους ανθρώπους της πολύ καλά. «Γνωρίζω ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Χάρις, ο προτεινόμενος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν και η υπόλοιπη κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχουν ισχυρή δέσμευση στη συμμαχία μας με την Ελλάδα, προωθώντας τους στόχους του Στρατηγικού μας Διαλόγου, συνεργαζόμενοι στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον κορονοϊό και την αναβάθμιση της διμερούς μας σχέσης σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Η ομάδα Εθνικής Ασφαλείας του εκλεγμένου Προέδρου, επίσης, έχει μεγάλη εμπειρία από την περιοχή και είναι βαθιά δεσμευμένη στη διατλαντική σχέση μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ.

Πάιατ: Ο Μπάιντεν θα προωθήσει την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

Επικαλούμενος τα λόγια του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, είπε πως η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τον κόσμο όχι όπως ήταν αλλά όπως είναι σήμερα. «Έναν κόσμο ανερχόμενου εθνικισμού, υποχώρησης της δημοκρατίας, εντεινόμενου ανταγωνισμού με την Κίνα, τη Ρωσία κι άλλα αυταρχικά κράτη, αυξανόμενες απειλές σε ένα σταθερό και ανοικτό διεθνές σύστημα, και μια τεχνολογική επανάσταση που αναδιαμορφώνει κάθε πλευρά της ζωής μας, ειδικά στον κυβερνοχώρο» εξήγησε. Στην Ελλάδα, διαμήνυσε, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις ως φίλοι και σύμμαχοι, συνεργαζόμενοι στενότερα μαζί από ποτέ στο παρελθόν.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη «μεγάλη τιμή» να βρεθεί μαζί του για να τιμήσουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στο μέρος όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, την Αθηναϊκή Αγορά. Εισαγωγικά, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την ξεχωριστή σημασία της Αγοράς στην Αρχαία Αθήνα, τη συμβολή της Ελλάδας στην ανθρώποτητα και το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ. «Η Αγορά ήταν το κέντρο της δημόσιας ζωής στην Αρχαία Αθήνα, ένας τόπος συγκέντρωσης στον οποίο είχαν πρόσβαση όλοι, όπου γινόταν συζήτηση πάνω σε νέες ιδέες και λύνονταν προβλήματα. Σε αυτό το σημείο, εδώ και 25 αιώνες, οι Αρχαίοι Αθηναίοι άρχισαν να συζητούν ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης που ευνοούσε τους πολλούς αντί για τους λίγους, που βασιζόταν στην ελευθερία, τις ίσες ευκαιρίες και την ίση αντιμετώπιση όλων από τον νόμο. Ονόμασαν αυτό το νέο σύστημα διακυβέρνησης δημοκρατία, διότι το "κράτος", η εξουσία ή το δικαίωμα στη διακυβέρνηση, προερχόταν από τον "δήμο", τον λαό. Η ισχυρή μας πίστη σε αυτή τη δημοκρατία, την οποία ο κόσμος αναγνωρίζει ως ένα από τα μεγάλα δώρα της Ελλάδας στην ανθρωπότητα, αποτελεί το θεμέλιο της διμερούς σχέσης μας. Είναι οι βασικές αξίες που ενστερνιζόμαστε στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελούν το θεμέλιο μιας φιλίας 200 ετών που οι ΗΠΑ γιορτάζουν μαζί με την Ελλάδα τη φετινή χρονιά» ανέφερε ο πρέσβης Πάιατ.

Διακόσια χρόνια μετά, δήλωσε ότι είναι περήφανος που η φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Σε ανάλογο μήκος κύματος, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. «Η αμερικανική πρεσβεία με ενθουσιασμό θα γιορτάσει τη 200ετή φιλία μας με την Ελλάδα, τιμώντας τους ανθρώπους της, τονίζοντας την ιστορία και τα επιτεύγματά της κι οραματιζόμενη τη μελλοντική σχέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και πέρα. Γιορτάζουμε αυτό το σημαντικό έτος με μια εκστρατεία βασισμένη στην ελληνική ιδέα της φιλίας που τιμά τις κοινές αξίες και τις σχέσεις μεταξύ των λαών μας που συνεχίζουν να εμπνέουν τη φιλία ανάμεσα στις χώρες μας. Τα 200 χρόνια φιλίας που ενώνουν τις χώρες μας θα φωτίσουν τον δρόμο μπροστά μας, όπως το φως της δημοκρατίας έλαμψε από αυτό τον ιερό τόπο για αιώνες, υπενθυμίζοντάς μας ότι στο δικό μας σύστημα αυτοδιάθεσης, η εξουσία και η πρόοδος πηγάζουν από τον δήμο, από εμάς, τον λαό» ανέδειξε ειδικότερα.

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στην επίθεση στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου καθώς το Κογκρέσο ετοιμαζόταν να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, είπε πως κλόνισε πολλούς Έλληνες και τη χαρακτήρισε μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον όλων όσα η Αμερική εκπροσωπεί και όλοι μας σεβόμαστε.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε με σαφήνεια πως η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική και έχει βαθιές ρίζες στις αρετές και την πίστη που θα επικρατήσουν απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, όπως και στο παρελθόν. Προς επίρρωση αυτού, επισήμανε πως για περισσότερα από 31 χρόνια ως Αμερικανός διπλωμάτης έχει δει την έμπνευση που προσφέρει η αμερικανική δημοκρατία σε άλλες χώρες, «οπότε είναι μια έμπνευση να παρακολουθεί κάποιος τις ΗΠΑ να τελειοποιούν ακόμη περισσότερο τη δημοκρατία τους, εκλέγοντας την Κάμαλα Χάρις στη θέση της αντιπροέδρου». Είναι η υψηλότερη εκλεγμένη θέση που μια γυναίκα κερδίζει στην αμερικανική ιστορία και η πρώτη Αμερικανίδα αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής να κατέχει αυτό το αξίωμα, προσέθεσε.

20:24
20 Ιαν. 2021

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον «χαμογελαστό» Τραμπ στο Παλμ Μπιτς

Στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, μακριά από τους προβολείς που από σήμερα στράφηκαν στον Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη ζωή του, ως πρώην, πλέον, πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον «χαμογελαστό» Τραμπ στο Παλμ Μπιτς

Την ώρα που η τελετή ορκωμοσίας του Δημοκρατικού διαδόχου του κορυφωνόταν στην Ουάσινγκτον, ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας έφτανε με αυτοκίνητο στο Παλμ Μπιτς, συνοδευόμενος από καμιά τριανταριά οχήματα. Σε ένα από αυτά επέβαινε και ο στρατιωτικός ακόλουθος που μεταφέρει το περίφημο «βαλιτσάκι» με τους πυρηνικούς κωδικούς.

Ο Τραμπ ταξίδεψε στη Φλόριντα χρησιμοποιώντας, για τελευταία φορά, το προεδρικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν επίσης η σύζυγός του Μελάνια, ο γιος τους Μπάρον και τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, Ιβάνκα, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ. Ο πρώην πρόεδρος δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Μαρ-α-Λάγκο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές του, κρατώντας αμερικανικές σημαίες, λάβαρα της προεκλογικής εκστρατείας του και διάφορα πλακάτ. «Συντριπτική νίκη του Τραμπ», έγραφε το ένα από αυτά, που το κρατούσε, κλαίγοντας, μια γυναίκα. «Καλωσόρισες στο σπίτι» ή «Τραμπ 2024», έγραφαν άλλα. Η αυτοκινητοπομπή έκοψε ταχύτητα και ο Τραμπ φάνηκε να χαμογελάει και να χαιρετάει το πλήθος. «Σας αγαπάμε», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

1

1

Λίγο πιο πέρα, μια ομάδα υποστηρικτών του Μπάιντεν κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα: «Έχασες».

20:14
20 Ιαν. 2021

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επαίνεσαν την ομιλία Μπάιντεν

Τουλάχιστον δύο γερουσιαστές από τους Ρεπουμπλικάνους επαίνεσαν την εναρκτήρια ομιλία του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια απαραίτητη στιγμή ενότητας για το έθνος.

Ο Mitt Romney της Γιούτα είπε ότι η ομιλία του Μπάιντεν ήταν «πολύ δυνατή και πολύ αναγκαία». «Εμείς ως έθνος ενωνόμαστε όταν μας λένε την αλήθεια», είπε ο Romney.

Η Lisa Murkowski από την Αλάσκα επαναλαμβάνει αυτό το συναίσθημα, λέγοντας ότι η ομιλία του Μπάιντεν ήταν «πολύ ενθαρρυντική» και «πολύ καλή». «Όλοι οι άλλοι ομιλητές φάνηκαν πραγματικά να συμπληρώνουν τα λόγια του προέδρου», δήλωσε η Murkowski. «Πιστεύω ότι ήταν αυτό που χρειαζόμασταν", όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

20:11
20 Ιαν. 2021

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στον Τζο Μπάιντεν

Τα συγχαρητήριά του προς τον νέο Πρόεδρο και την νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και την ετοιμότητά του για στενή συνεργασία με την νέα αμερικανική ηγεσία εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων τους και εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για κάθε επιτυχία στη διάρκεια της θητείας τους.

Επιθυμούμε για άλλη μια φορά να επαναλάβουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, προκειμένου να προωθήσουμε περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία μας, με βάση το κοινό μας όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν».

20:08
20 Ιαν. 2021

Ηγέτες απ' όλον τον κόσμο χαιρετίζουν τον Τζο Μπάιντεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Γερμανίας, πρωθυπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πολλών χωρών χαιρέτισαν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την «ανυπομονησία» τους να συνεργαστούν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και την Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ανάληψη της αντιπροεδρίας. Η αμερικανική ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για να θέματα που μας αφορούν όλους, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την Covid και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μπάιντεν», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε στη δική της ανάρτηση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν. Και η Ευρώπη είναι έτοιμη. Για να ξανασυνδεθεί με έναν παλιό και έμπιστο εταίρο, να δώσουμε νέα πνοή στην πολύτιμη συμμαχία μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Τζο Μπάιντεν».

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ανέφερε ότι η σημερινή «είναι μια καλή ημέρα για τη δημοκρατία» δηλώνοντας «ανακουφισμένος» από το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου. «Ξέρω ότι πολλοί στη Γερμανία συμμερίζονται αυτό το συναίσθημα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «η (εκλογική) νίκη του Μπάιντεν συνιστά νίκη της δημοκρατίας επί της άκρας δεξιάς και των τριών μεθόδων της: της μαζικής εξαπάτησης, του εθνικού διχασμού και της κατάχρησης, ακόμη και με βίαια μέσα, των δημοκρατικών θεσμών». Και συνέχισε: «Πριν από πέντε χρόνια πιστεύαμε ότι ο Τραμπ ήταν ένα κακόγουστο αστείο, αλλά πέντε χρόνια αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι έθετε σε κίνδυνο την ισχυρότερη δημοκρατία του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στο κοινοβούλιο την Τρίτη, είπε και αυτός ότι «ανυπομονεί» να συνεργαστεί με τον Μπάιντεν. «Έχουμε μια ισχυρή, κοινή ατζέντα, από την αποτελεσματική πολυμέρεια που επιθυμούμε και οι δύο, μέχρι την κλιματική αλλαγή, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και την πολιτική της κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Από το Δουβλίνο, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν, χαιρέτισε τον Μπάιντεν, έναν «πραγματικό φίλο» της Ιρλανδίας, υπενθυμίζοντας την ιρλανδική καταγωγή του. «Ενώ ορκίζεται, ξέρω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αισθάνεται το βάρος της ιστορίας, την παρουσία των Ιρλανδών προγόνων του που έφυγαν από το Μάγιο και το Λάουθ την εποχή του λιμού, σε αναζήτηση της ελπίδας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι θέλει «να εμβαθύνει τη συνεργασία» των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Μπάιντεν και την Χάρις. «Πρόεδρε Μπάιντεν, εσείς κι εγώ έχουμε μια θερμή προσωπική φιλία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, να συνεχίσουμε να διευρύνουμε την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου και να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις, την κορυφαία εκ των οποίων συνιστά το Ιράν».

Ένας εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο Φαουζί Μπαρχούμ, είπε ότι το ισλαμιστικό κίνημα «δεν εκφράζει καμία λύπη για την αποχώρηση του Τραμπ» ο οποίος ήταν «η μεγαλύτερη πηγή και σπόνσορας της αδικίας, της βίας και του εξτρεμισμού στον κόσμο και άμεσος εταίρος του ισραηλινού κατακτητή στις επιθέσεις εναντίον του λαού μας».

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να ανατρέψει τις άδικες πολιτικές εναντίον του λαού μας και να θέσει τα θεμέλια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», πρόσθεσε.

19:54
20 Ιαν. 2021

Πρώτο tweet του Μπάιντεν στο @POTUS: Πηγαίνω στο Οβάλ Γραφείο για να ξεκινήσω δουλειά

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τον λογαριαμσό του Twitter @POTUS και χρησιμοποίησε το πρώτο του tweet για να υποσχεθεί «τολμηρή δράση και άμεση ανακούφιση για τις αμερικανικές οικογένειες».

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. "Γι 'αυτό σήμερα, πηγαίνω στο Οβάλ Γραφείο για να ξεκινήσω δουλειά παρέχοντας τολμηρή δράση και άμεση ανακούφιση για τις αμερικανικές οικογένειες".

Η Κάμαλα Χάρις έχει επίσης αναλάβει τον λογαριασμό @VP Twitter. Λίγο μετά την ορκωμοσία της ο λογαριασμός του αντιπροέδρου κοινοποίησε αυτό το μήνυμα: "Έτοιμο να υπηρετήσω".

19:41
20 Ιαν. 2021

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας

Η τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις μόλις ολοκληρώθηκε.

Δείτε live:

Τώρα, θα γίνει μια παρέλαση η οποία θα είναι σε μεγάλο βαθμό «εικονική». Ο Μπάιντεν και η Χάρις θα έχουν μια προεδρική συνοδεία από την 15η Οδό προς τον Λευκό Οίκο, Η παρέλαση θα φιλοξενηθεί από τον ηθοποιό του "Scandal" Tony Goldwyn και θα περιλαμβάνει τον κωμικό Jon Stewart, New Radicals και το "Pass the Mic" του DJ Cassidy's με παραστάσεις των Earth Wind & Fire, Nile Rodgers, Kathy Sledge, The Trans Chorus του Λος Άντζελες και άλλων.

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας

19:37
20 Ιαν. 2021

Οι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου στο Twitter μεταφέρθηκαν από τον Τραμπ στον Μπάιντεν

Οι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου στο Twitter έχουν μεταφερθεί από την κυβέρνηση Τραμπ στην κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Twitter, Νικ Πακίλιο.

Οι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου στο Twitter μεταφέρθηκαν από τον Τραμπ στον Μπάιντεν

Το @ Transition46 έχει γίνει @WhiteHouse

Το @PresElectBiden έχει γίνει @POTUS

Το @SenKamalaHarris έχει γίνει @VP

Το @FLOTUSBiden έγινε @FLOTUS

Το @PressSecPsaki έχει γίνει @PressSec

Και ένας νέος λογαριασμός, @SecondGentleman, μόλις κυκλοφόρησε

Οι λογαριασμοί Twitter της διοίκησης Τραμπ αρχειοθετούνται πλέον δημόσια, δήλωσε ο Πακίλιο. Αυτές περιλαμβάνουν @ POTUS45, @ WhiteHouse45, @ VP45, @ PressSec45, @ FLOTUS45 και @ SecondLady45.

19:30
20 Ιαν. 2021

Μητσοτάκης για Μπάιντεν-Χάρις: Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας

Συγχαρητήρια τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις επ' ευκαιρία της ορκωμοσίας τους έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Με μια αίσθηση ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και της φιλίας ανάμεσα στα δύο έθνη μας", αναφέρει στα αγγλικά ο πρωθυπουργός.

19:28
20 Ιαν. 2021

Σαρλ Μισέλ: Ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Στη αλλαγή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ εστιάζει η ΕΕ μετά την ορκωμοσία του Τζον Μπάιντεν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σημείωσε: «εύχομαι στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν & την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις τα καλύτερα, καθώς προσπαθούν να θεραπεύσουν τη χώρα τους και να βγάλουν τον αμερικανικό λαό από την πανδημία. Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις υπογραμμίζοντας ότι «ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αφού κανείς από εμάς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

19:26
20 Ιαν. 2021

Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε πρώην δικηγόρο του που είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μια από τις τελευταίες πράξεις του στον Λευκό Οίκο, έδωσε χάρη στον πρώην δικηγόρο του, τον Άλμπερτ Πίρο, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

Ο 73χρονος Πίρο εξέτισε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για την κατηγορία της φοροδιαφυγής πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Παλαιότερα εκπροσωπούσε τον Τραμπ ως δικηγόρος του σε κτηματομεσιτικά ζητήματα. Είναι επίσης ο πρώην σύζυγος μιας από τις πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στα μέσα ενημέρωσης, της Τζανίν Πίρο που παρουσιάζει την εκπομπή «Δικαιοσύνη με την δικαστή Τζανίν» στο Fox News. Οι Πίρο πήραν διαζύγιο το 2013.

Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε πρώην δικηγόρο του που είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή

19:05
20 Ιαν. 2021

Μπάιντεν: Η αμερικανική ιστορία εξαρτάται από όλους μας

Μπάιντεν: Η αμερικανική ιστορία εξαρτάται από όλους μας

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε» και κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού. Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τους προκατόχους του και από τα «δύο κόμματα» στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του προς το έθνος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν μπορούσαν να είναι παρόντες.

"Ευχαριστώ τους προκατόχους μου και των δύο κομμάτων για την παρουσία τους σήμερα εδώ. Τους ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου ... Και ξέρω την ανθεκτικότητα του Συντάγματος μας και τη δύναμη, τη δύναμη του έθνους μας, όπως και ο Πρόεδρος Κάρτερ, με τον οποίο μίλησα με χθες το βράδυ, που δεν μπορεί να είναι μαζί μας σήμερα, αλλά με τον οποίο χαιρετίζουμε για τη ζωή του και την υπηρεσία του"είπε ο Μπάιντεν.

Αναγνώρισε τη δύναμη που έρχεται με τη λήψη του «ιερού όρκου» που ανέλαβαν οι πρώην πρόεδροι. «Μόλις έχω πάρει έναν ιερό όρκο που έκαναν όλοι αυτοί οι πατριώτες. Ο όρκος ακούστηκε πρώτα από την Ουάσιγκτον. Αλλά η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από κανέναν από εμάς, όχι από μερικούς από εμάς, αλλά από όλους μας. Από εμάς, τους ανθρώπους, που αναζητούν μια πιο τέλεια ένωση. Αυτό είναι ένα υπέροχο έθνος. Είμαστε καλοί άνθρωποι », είπε ο Μπάιντεν.

1

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αφού υπέγραψε τον όρκο της εξουσίας, μίλησε για τη σημασία της ενοποίησης της χώρας, λέγοντας "όλη μου η ψυχή είναι σε αυτό".

"Σήμερα, αυτή την ημέρα του Ιανουαρίου, ολόκληρη η ψυχή μου είναι σε αυτό: ένωση του λαού μας, ένωση του έθνους μας", είπε. Ο Πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να έρθουν μαζί για να ξεπεράσουν τις εξαιρετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος.

"Για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις, η αποκατάσταση της ψυχής και η διασφάλιση του μέλλοντος της Αμερικής απαιτεί πολύ περισσότερα από λόγια και απαιτεί το πιο αόριστο όλων των πραγμάτων σε μια δημοκρατία, ενότητα", δήλωσε ο Μπάιντεν.

"Ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς που αντιμετωπίζουμε. Θυμός, δυσαρέσκεια και μίσος, εξτρεμισμός, ανομία, βία, ασθένεια, ανεργία και απελπισία. Με ενότητα μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, σημαντικά πράγματα", πρόσθεσε.

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και είναι πραγματικές. Αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είναι καινούργιες. Η ιστορία μας υπήρξε ένας συνεχής αγώνας μεταξύ του αμερικανικού ιδεώδους ότι όλοι μας δημιουργήθηκαν ίσοι, και της σκληρής άσχημης πραγματικότητας του ρατσισμού, ο νατιβισμός, ο φόβος, η δαιμονοποίηση μας έχουν από καιρό χωρίσει », είπε ο Μπάιντεν.

Είπε ότι μέσα από δύσκολους καιρούς στην ιστορία των ΗΠΑ "οι καλύτεροι άγγελοί μας πάντα επικρατούσαν". Ο Μπάιντεν είπε ότι σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικανοί ήταν σε θέση να ενωθουν για το μεγαλύτερο καλό. "Η ιστορία, η πίστη και ο λόγος δείχνουν τον δρόμο, τον δρόμο της ενότητας", δήλωσε ο Μπάιντεν.

18:52
20 Ιαν. 2021

Ορκίστηκε ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν μόλις ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ανήκει στην οικογένεια Μπάιντεν από το 1893 και είχε χρησιμοποιηθεί και κατά την τελετή της ορκωμοσίας του ως αντιπροέδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ορκίστηκε ο Μπάιντεν

1

1

Λίγο νωρίτερα είχε ορκιστεί και η Κάμαλα Χάρις.

1

Η Τζένιφερ Λόπεζ ερμήνευσε το "America the Beautiful" μετά την ορκωμοσία της Χάρις.

1

18:42
20 Ιαν. 2021

H Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

H Lady Gaga εμφανώς συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, συνοδεία της μπάντας του Σώματος Πεζοναυτών. H Lady Gaga χρησιμοποιησε ένα χρυσό μικρόφωνο και είχε μια χρυσή καρφίτσα σε σχήμα περιστεριού καρφωμένη στο ρούχο της.

H Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

1

18:36
20 Ιαν. 2021

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να ορκιστεί με δύο Βίβλους

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να ορκιστεί με δύο Βίβλους. μια που προηγουμένως ανήκε στην πρώην γείτονα και οικογενειακό φίλο της, Regina Shelton, και μια που ανήκε στον Thurgood Marshall, τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό που υπηρέτησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με έναν βοηθό της Harris.

Η Χάρις περιέγραψε την Σέλτον ως δεύτερη μητέρα της. Εκείνη και η αδερφή της Μάγια επισκέπτονταν συχνά το σπίτι της Shelton μετά το σχολείο.. Η Χάρις χρησιμοποίησε τη Βίβλο της Σέλτον για να ορκιστεί στο αξίωμα του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνια και αργότερα όταν έγινε γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να ορκιστεί με δύο Βίβλους

18:20
20 Ιαν. 2021

Ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας

Στον χώρο της τελετής έφτασε πριν από λίγο και ο Τζο Μπάιντεν. Η διαδικασία ξεκίνησε και θα ακολουθήσει πρώτα η ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις.

Ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας

1

Η Amy Klobuchar, η επικείμενη πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ξεκίνησε την τελετή καλωσορίζοντας όλους σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Η Klobuchar δήλωσε ότι η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο νωρίτερα αυτό το μήνα «ξύπνησε» το έθνος στην ανάγκη προστασίας της αμερικανικής δημοκρατίας.

Ο Roy Blunt, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην επιτροπή κανόνων της Γερουσίας, μίλησε μετά την Amy Klobuchar.

Δείτε live:

18:13
20 Ιαν. 2021

Ο Μάικ Πένς έφτασε στην τελετή

Ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πένς έφτασε στην τελετή.

18:05
20 Ιαν. 2021

Στην θέση της η Κάμαλα Χάρις

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της στην πλατφόρμα στο Καπιτώλιο μαζί με τον σύζυγό της, Doug Emhoff.

Η Χάρις σύντομα θα ορκιστεί και θα γίνει η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

1

17:58
20 Ιαν. 2021

Το συγκινητικό tweet του Μπάιντεν στη σύζυγό του: "Σ 'αγαπώ, Jilly»

Λίγες στιγμές μετά την άφιξή τους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για την ορκωμοσία ο λογαριασμός του Τζο Μπάιντεν έστειλε ένα tweet με ένα μήνυμα στη σύζυγό του, την πρώτη κυρία Jill Biden.

Το tweet έγραφε: "Σ 'αγαπώ, Jilly και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων που σε έχω μαζί μου στο ταξίδι μπροστά μας" Περιέλαβε ένα σύντομο βίντεο από τους Bidens κρατώντας τα χέρια καθώς έφτασαν για την τελετή.

17:50
20 Ιαν. 2021

Αφίξεις στο Καπιτώλιο

Οι ηγέτες της Γερουσίας μόλις ανακοινώθηκαν στο Καπιτώλιο και στη συνέχεια οι γερουσιαστές πήραν τις θέσεις τους. Μια μπάντα παίζει καθώς άλλοι νομοθέτες και πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ εισέρχονται στον χώρο της εκδήλωσης.

Αφίξεις στο Καπιτώλιο

1

1

Δείτε Live:

1

17:31
20 Ιαν. 2021

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Καπιτώλιο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας τους. Οι ηγέτες του Κογκρέσου τον καλωσόρισαν κατά την είσοδό του στο κτίριο.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Καπιτώλιο

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συνοδεύεται από τον αστυνομικό που έβγαλε έξω του εισβολείς από το Καπιτώλιο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τη Φλόριντα.

17:25
20 Ιαν. 2021

Απειλή για βόμβα στο Ανώτατο Δικαστήριο

Υπάρχει απειλή για βόμβα και το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται, επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος. Ο Alex Marquardt του CNN επιβεβαιώνει ότι υπήρξε αυξημένη παρουσία της Εθνικής Φρουράς τις τελευταίες στιγμές.

Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου βρίσκεται απέναντι από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από εκπρόσωπο του δικαστηρίου το κτίριο έλαβε απειλή για βόμβα, αλλά δεν εκκενώθηκε. Το δικαστήριο και οι γύρω περιοχές ελέγχθηκαν για πιθανές απειλές.

Απειλή για βόμβα στο Ανώτατο Δικαστήριο

17:22
20 Ιαν. 2021

Στο Καπιτώλιο οι Ομπάμα

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα έχουν φτάσει στο Καπιτώλιο για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

17:18
20 Ιαν. 2021

Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για την τελετή ορκωμοσίας - Δείτε Live

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για την τελετή ορκωμοσίας. Δείτε Live:

17:06
20 Ιαν. 2021

Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις

Ο Κάμαλα Χάρις θα φοράει σχέδιο των Christopher John Rogers και Sergio Hudson. Ο Christopher είναι ένας νεαρός μαύρος σχεδιαστής, από το Baton Rouge, και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο Sergio είναι μαύρος σχεδιαστής από τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με έναν βοηθό της Κάμαλα Χάρις. Ο συζυγός της φοράει κοστούμι Ralph Lauren.

Το μελλοντικό πρώτο ζευγάρι φοράει επίσης Αμερικανούς σχεδιαστές. Ο Μπάιντεν προτίμησε κοστούμι μπλε και παλτό, και τα δύο από τον Ralph Lauren. Η Τζιλ Μπάιντεν φοράει ένα παλτό και φόρεμα από βαμβακερό τουίντ στο γαλαζοπράσινο του ωκεανού από τη νέα σχεδιάστρια Alexandra O'Neil του Markarian.

16:59
20 Ιαν. 2021

Ομπάμα προς Μπάιντεν: "Αυτή είναι η ώρα σου"

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε tweet για τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν αναλάβει καθήκοντα, προσφέροντας συγχαρητήρια. "Αυτή είναι η ώρα σου", έγραψε ο Ομπάμα.

16:54
20 Ιαν. 2021

Στο Καπιτώλιο ο Τζορτζ Μπους

Ο Τζορτζ Μπους και η Λόρα Μπους έφτασαν στο Καπιτώλιο για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ο πρώην πρόεδρος και η πρώην πρώτη κυρία χαιρέτησαν τους δημοσιογράφους καθώς έμπαιναν στο κτίριο.

16:48
20 Ιαν. 2021

H πρώτη ηλιόλουστη Ημέρα Ορκωμοσίας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες

Αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη ηλιόλουστη Ημέρα Ορκωμοσίας από τότε που ο Μπιλ Κλίντον ορκίστηκε για την πρώτη του θητεία - πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η πρόβλεψη για το μεσημέρι έχει κυρίως ηλιόλουστους ουρανούς. Ωστόσο, ισχυροί άνεμοι από 35 έως 40 μίλια / ώρα αναμένονται κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

H πρώτη ηλιόλουστη Ημέρα Ορκωμοσίας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες

.

16:38
20 Ιαν. 2021

Tweet Μπάιντεν μετά την αναχώρηση Τραμπ

Ο  Τζο Μπάιντεν μόλις ανέβασε το πρώτο του tweet για την ημέρα της ορκωμοσίας του, λίγες στιγμές μετά την αναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από την αεροπορική βάση «Άντριους», για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ. «Είναι μια νέα ημέρα για την Αμερική», έγραψε.

16:35
20 Ιαν. 2021

Εργασίες στο Καπιτώλιο λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία

Ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί σήμερα στο Καπιτώλιο, αλλά τα σημάδια καταστροφής εκεί εξακολουθούν να είναι ορατά, δύο εβδομάδες αφότου ένας όχλος υπέρ του Τράμπ εισέβαλε στο κτίριο. Ένας δημοσιογράφος του CNN εντόπισε τους εργαζόμενους του Capitol Hill να απομακρύνουν τις σκαλωσιές από ένα πρόσφατα επισκευασμένο παράθυρο που υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

16:27
20 Ιαν. 2021

Το ζεύγος Μπάιντεν παρίσταται σε λειτουργία με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν παρέστη σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε μια λειτουργία στον καθεδρικό του Σεντ Μάθιου στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, τρεις ώρες πριν από την έναρξη της θητείας του.

Ο μελλοντικός 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνοδευόταν από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, τους Δημοκρατικούς Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, καθώς και από τους αρχηγούς των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ και στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

Το ζεύγος Μπάιντεν παρίσταται σε λειτουργία με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών

1

16:21
20 Ιαν. 2021

Το «γράμμα» του Τραμπ στον Μπάιντεν

Ο Τραμπ άφησε ένα σημείωμα στον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου. Το περιεχόμενο της σημείωσης δεν είναι ακόμη γνωστό. 

Μία από τις σύγχρονες παραδόσεις για τους προέδρους που αποχωρούν από το αξίωμα είναι να γράψουν στους διαδόχους τους μια επιστολή που να προσφέρει τις καλύτερες ευχές και συμβουλές. Αυτό αφήνεται συνήθως στο Resolute Desk για ανάγνωση όταν ο νέος πρόεδρος μπαίνει για πρώτη φορά στο Οβάλ γραφείο.

Μερικές φορές το γράμμα είναι χιουμοριστικό, όπως η σημείωση του Ρόναλντ Ρήγκαν προς τον Τζορτζ Μπους. Αλλά ως επί το πλείστον ανταλλάσσονται ευχαριστίες και ελπίδες μεταξύ των δύο αρχηγών.

Το «γράμμα» του Τραμπ στον Μπάιντεν

Ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε στον Ντόναλντ Τραμπ για τη σημασία των πολιτικών θεσμών: «Ανεξάρτητα από την ώθηση της καθημερινής πολιτικής, εναπόκειται σε εμάς να αφήσουμε  τα μέσα της δημοκρατίας μας τουλάχιστον τόσο ισχυρά όσο τα βρήκαμε».

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος  έγραψε στον Μπιλ Κλίντον: "Σας εύχομαι  να πάνε όλα καλά. Εύχομαι στην οικογένειά σας όλα τα καλά. Η επιτυχία σας τώρα είναι η επιτυχία της χώρας μας".

16:06
20 Ιαν. 2021

Τελευταίο αντίο από τον Τραμπ με το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα

Η οικογένεια του Τραμπ βρισκόταν στην αεροπορική βάση Άντριους για την άφιξη του απερχόμενου προέδρου. Η τελετή είχε μια αίσθηση  συλλαλητηρίου του Τραμπ.

Τελευταίο αντίο από τον Τραμπ με το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα

Ο Τραμπ κάλεσε την απερχόμενη πρώτη κυρία Μελάνια να πει λίγα λόγια και, στη συνέχεια, ανέφερε μια σειρά επιτευγμάτων της διοίκησής του, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, των φορολογικών περικοπών.

«Όλα είναι περίπλοκα, να είστε προσεκτικοί», είπε. Περιέγραψε την ανάπτυξη του εμβολίου κορονοϊού σε εννέα μήνες ως «ιατρικό θαύμα«. 

Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του «τα έδωσε όλα» και δεν θα πει στον εαυτό του ότι θα μπορούσαν να είχαν εργαστεί πιο σκληρά. Άρχισε να ολοκληρώνει την ομιλία του λέγοντας «Είστε καταπληκτικοί άνθρωποι και αυτή είναι μια υπέροχη χώρα, είναι τιμή και προνόμιο που ήμουν πρόεδρος σας», ενώ το πλήθος φώναξε «Ευχαριστούμε Τραμπ». «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί.

Αποχώρηση Τραμπ

Το Airforce 1 έφυγε με την οικογένεια Τραμπ να έχει επιβιβαστεί την ίδια στιγμή που απο τα μεγάφωνα έπαιζε το «My Way» από τον Φρανκ Σινάτρα.

Αποχώρηση Τραμπ

15:55
20 Ιαν. 2021

Η αναχώρηση των Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο επιβαίνοντας στο Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών τον οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα "πολλά επιτεύγματά" του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια "αγαπά τον αμερικανικό λαό".

15:45
20 Ιαν. 2021

Ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ - Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής

Ο Τζο Μπάιντεν αρχικά θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ματθαίου του Ευαγγελιστή, του προστάτη των δημοσίων λειτουργών. Έχει προσκαλέσει στην τελετή όλα τα ηγετικά στελέχη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο: τους Δημοκρατικούς Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ και τους Ρεπουμπλικάνους Κέβιν ΜακΚάρθι και Μιτς Μακόνελ. Η λειτουργία αυτή «είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση», εξήγησε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.

Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί κατόπιν στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ. Η σταρ της ποπ Λέιντι Γκάγκα θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο και η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει προς τιμή του νέου προέδρου.

Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα, στις 12.00 (19.00 ώρα Ελλάδας) και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα απευθυνθούν στο έθνος σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον ηθοποιό Τομ Χανκς, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Στο σόου, που τιτλοφορείται «Γιορτάζουμε την Αμερική»,

Τομ Χανκς: Ποιον ρόλο του είχαν προτείνει στα Φιλαράκια αλλά αρνήθηκε

θα εμφανιστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Τζον Μπον Τζόβι, Φου Φάιτερς, Τζον Λέτζεντ, Ντέμι Λοβάτο, Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και άλλοι.

15:38
20 Ιαν. 2021

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το TheToc

Καλησπέρα σας. Ξεκινά η ζωντανή κάλυψη του TheToc για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Γράφει ο Δημήτρης Κρικέλας.

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ 18 Δεκ 2025 | 19:25

ΗΠΑ: Αεροπορικό δυστύχημα στη Βόρεια Καρολίνα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς - Συγκλονιστικές εικόνες

Το αεροσκάφος που συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ανήκει σε διάσημο οδηγό NASCAR

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ 18 Δεκ 2025 | 18:06

Καρφί από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τον αρραβώνα του πρώην της: "Θέλω μόνο το καλύτερο γι' αυτόν..."

Ο Τραμπ Τζούνιορ επισημοποίησε τη σχέση του με την Μπετίνα Άντερσον - Πώς φέρεται να αντέδρασε η Κίμπεριλι Γκίλφοϊλ, πρώην σύντροφός του

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ 18 Δεκ 2025 | 07:50

Σάλος με τα πορτρέτα των πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο - Απίστευτοι χαρακτηρισμοί κατά Μπάιντεν και Ομπάμα

Κάτω από το δικό του πορτρέτο, το βιογραφικό κείμενο εξυμνεί τον Τραμπ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ 18 Δεκ 2025 | 06:57

Διάγγελμα Τραμπ: "Κληρονόμησα χάος και το διορθώνω" - Πυρά κατά Μπάιντεν, εγκώμια για την πολιτική του

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι πιστεύει πως περισσότεροι Αμερικανοί θα τον υποστήριζαν αν καταλάβαιναν πλήρως το έργο του.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 19:14

Η Bενεζουέλα απαντά στον Τραμπ: "Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές σου"

"Η αξιοπρέπεια αυτής της πατρίδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ούτε υποκλίνεται σε κανέναν", πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Δεκ 2025 | 18:46

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας

Για το πρώτο τρίμηνο του 2026 έχει συμφωνηθεί και ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ με την παρουσία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Η Γκίλφοϊλ δεν πήγε τελικά στην παρουσίαση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη "Εσκομπάρ", αλλά έδωσε συγχαρητήρια

"Η κατάσχεση και οι συλλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια σημαντική νίκη στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του εμπορίου ναρκωτικών"

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 17 Δεκ 2025 | 17:45

"Melania": Το come back της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στην εξουσία - Πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της

Το τρέιλερ ξεκινά με την Πρώτη Κυρία να ετοιμάζεται να εισέλθει στη Ροτόντα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ για την ορκωμοσία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 17 Δεκ 2025 | 14:43

Πούτιν: Υστερία και ψέματα όσα λένε οι Ευρωπαίοι για πόλεμο - Οι στόχοι μας "αναμφίβολα θα επιτευχθούν"

Ο Πούτιν τόνισε ότι εάν το Κίεβο και η Δύση εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, η Ρωσία θα καταλάβει δια της βίας τα εδάφη που διεκδικεί στην Ουκρανία.

17 Δεκ 2025 | 13:18

Το γεωοικονομικό στοίχημα του Αλέξανδρου Εξάρχου - Πώς ενέργεια και υποδομές αλλάζουν το επενδυτικό πλάνο της AKTOR

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της AKTOR ύστερα από το επιτυχημένο ομόλογο. Τι αλλαγές φέρνει το LNG

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 12:50

Τραμπ: Eπτά ακόμα χώρες στον κατάλογο των χωρών με πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η διευρυμένη απαγόρευση τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

17 Δεκ 2025 | 12:42

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν ο Πούτιν παραμείνει αδιάλλακτος - Η αντίδραση της Μόσχας

Τα νέα μέτρα μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 17 Δεκ 2025 | 11:06

"Home Alone": Η εμβληματική έπαυλη ανακαινίζεται ξανά για να μοιάζει όπως ήταν στην ταινία [εικόνες]

Το εμβληματικό σπίτι από την ταινία "Home Alone" ανακαινίζεται ξανά, αυτή τη φορά με στόχο να επαναφέρει τη ζεστή, πολύχρωμη αισθητική που το έκανε παγκοσμίως γνωστό.

«ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΑΛΚΟΟΛ» 17 Δεκ 2025 | 08:59

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου παρά τα όσα είπε - "Παραπλανητική η παρουσίαση"

"Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Έχω μια έντονη, εθιστική προσωπικότητα. Γι’ αυτό και είμαι τυχερός που δεν πίνω αλκοόλ", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ 17 Δεκ 2025 | 08:01

Τραμπ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση η Βενεζουέλα" - Ανακοίνωσε τον πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση" - Διέταξε τον αποκλεισμό όλων των πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 16 Δεκ 2025 | 23:44

Ο Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο περιχεόμενο της ομιλίας του ωστόσο σε ανάρτησή του στο Truth Social κάνει λόγο για μία υπέροχη χρονιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 16 Δεκ 2025 | 23:02

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει

"Αμετάβλητη η θέση μας για τους S-400", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 16 Δεκ 2025 | 22:45

"Απασφάλισε" η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Δηλωμένος χρήστης κεταμίνης ο Μασκ, θιασώτης θεωριών συνωμοσίας ο Βανς

Σάλο προκάλεσε η συνέντευξη στο Vanity Fair της Σούζι Γουάιλς - Πώς ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να... μαζέψει όσα ειπώθηκαν, απόλυτη στήριξη της παρείχε ο Τραμπ

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 16 Δεκ 2025 | 12:58

ΗΠΑ: Αμοιβή 50.000 δολαρίων για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown - Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του δράστη

Το FBI και η Αστυνομία έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες του υπόπτου, προσφέροντας αμοιβή 50.000 δολαρίων.

16 Δεκ 2025 | 07:04

Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του BBC - Ζητά αποζημίωση 5 δισεκ. δολάρια

Ο Τραμπ ανοίγει έτσι, για πρώτη φορά, διεθνές μέτωπο στη σύγκρουσή του με μέσα ενημέρωσης την κάλυψη των οποίων θεωρεί ψευδή ή προκατειλημμένη εναντίον του.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 23:33

Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άναψε "πράσινο φως" στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας

Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ότι συμμετέχει στην "κλοπή" του πετρελαίου του από τις ΗΠΑ

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" 15 Δεκ 2025 | 22:46

Ουκρανικό: "Αγκάθι" οι παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία για τον Ζελένσκι - Αισιόδοξος ο Τραμπ για λύση

Η Ουκρανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ 15 Δεκ 2025 | 19:08

Ουκρανικό: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να δώσει στη Ρωσία Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - Στο Κίεβο το "μπαλάκι"

Μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για το Ουκρανικό θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 15/12 στο Βερολίνο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 19:04

Το FBI απέτρεψε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το σχέδιο, εκρηκτικοί μηχανισμοί θα τοποθετούνταν σε πέντε τοποθεσίες, με στόχο δύο αμερικανικές εταιρείες, τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Λος Άντζελες

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Απαράδεκτη ανάρτηση Τραμπ για τον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ: "Είχε εμμονή μαζί μου ο πρώην πετυχημένος σκηνοθέτης"

Με μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ και τον κατηγορεί ότι είχε… εμμονή εναντίον του

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 15 Δεκ 2025 | 17:55

Axios: Οι ΗΠΑ "τραβούν το αυτί" του Ισραήλ: "Παραβιάζετε την εκεχειρία στη Γάζα"

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κυβέρνησης Νετανιάχου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΡΑΟΥΝ 15 Δεκ 2025 | 09:56

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Ελεύθερος ο προσαχθείς για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν - Αναζητείται ο δράστης

Από την επίθεση στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν δύο φοιτητές και τραυματίστηκαν εννέα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 14 Δεκ 2025 | 23:22

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας στο Βερολίνο: Εδαφικές παραχωρήσεις, εγγυήσεις ασφαλείας και παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Ο Ζελένσκι έφυγε από την καγκελαρία έπειτα από 5,5 ώρες διαβουλεύσεων με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ

ΔΗΛΩΣΗ 14 Δεκ 2025 | 20:36

Τραμπ για το μακελειό με θύματα Εβραίους στο Σίδνεϊ: "Καθαρά αντισημιτική" ενέργεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε μια καθαρά "αντισημιτική ενέργεια"

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 14 Δεκ 2025 | 14:50

Ουκρανία - Στο Βερολίνο Γουίτκοφ και Κούσνερ - Ζελένσκι: Δίκαιη η εκεχειρία στις σημερινές γραμμές του μετώπου

Η Ρωσία απαιτεί από το Κίεβο την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεών του από τμήματα του ανατολικού Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 14 Δεκ 2025 | 14:15

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για την φονική επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown [εικόνες - βίντεο]

Ενας άνδρας συνελήφθη για την επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown με δύο νεκρούς και 9 τραυματίες.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 14 Δεκ 2025 | 08:02

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

Αρχικά αναφέρθηκε πως ένας ύποπτος συνελήφθη, αλλά η πληροφορία διαψεύστηκε λίγο αργότερα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 21:21

Νεκροί Αμερικανοί στη Συρία: "Θα ανταποδώσουμε" στο Ισλαμικό Κράτος λέει ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ θα προβούν σε αντίποινα κατά του Ισλαμικού Κράτους λέει ο Τραμπ

ΕΠΙΘΕΣΗ 13 Δεκ 2025 | 20:01

Επανεμφάνιση Ισλαμικού Κράτους: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν στην Παλμύρα της Συρίας

Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον κοινού περιπόλου που πραγματοποιούσαν αμερικανικές και συριακές δυνάμεις στην Παλμύρα της Συρίας.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 17:03

Bloomberg: Ο "δούρειος ίππος" υπέρ της Ρωσίας που βλέπει η Ευρώπη στο σχέδιο Τραμπ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το εδαφικό βρίσκεται στο επίκεντρο των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 12 Δεκ 2025 | 23:08

Washington Post: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας συναντήθηκε κρυφά με στελέχη του FBΙ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν οι παράλληλες συναντήσεις του Ουμέροφ με τον διευθυντή του FBI Κας Πατέλ και τον αναπληρωτή διευθυντή Νταν Μποντζίνο

ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 12 Δεκ 2025 | 21:44

The Atlantic: Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το πράσινο φως να χτυπήσει τον "σκιώδη στόλο" του Πούτιν

Η SBU (ουκρανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει το περιστατικό "πειρατεία"

ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 12 Δεκ 2025 | 17:31

Φονική μανία από 15χρονο: Σκότωσε τη μητέρα και τα αδέλφια της κοπέλας του στο Τέξας, γιατί του είπε να χωρίσουν

Σοκάρει η τριπλή ανθρωποκτονία στο Τέξας με δράστη έναν 15χρονο - Όλα έγιναν για την πρώην κοπέλα του

NEW YORK TIMES 12 Δεκ 2025 | 12:38

Ανάλυση Τόμας Φρίντμαν: "Ο Τραμπ δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο, θέλει νέο πολιτισμικό πόλεμο"

Η ανάλυση του Φρίντμαν για τον "τρίτο εμφύλιο" των ΗΠΑ και το διαρκές ερώτημα: "σε ποιον τελικά ανήκει η χώρα;"

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 12 Δεκ 2025 | 07:41

Η Φον ντερ Λάιεν απαντάει στον Τραμπ: "Μην ανακατεύεστε στην ευρωπαϊκή δημοκρατία"

"Κανείς άλλος δεν πρέπει να παρεμβαίνει, χωρίς καμία αμφιβολία", ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Δεκ 2025 | 19:27

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έστειλε στις ΗΠΑ το ενημερωμένο ειρηνευτικό σχέδιο - Δείχνει δημοψήφισμα για το εδαφικό

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Ζελέσνκι ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ συζήτησαν την ιδέα της δημιουργίας μιας "ελεύθερης οικονομικής ζώνης"

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ» ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ 11 Δεκ 2025 | 10:50

Συνεχίζει την πίεση στον Μαδούρο ο Τραμπ: Κατασχέθηκε τάνκερ ανοιχτά της Βενεζουέλας [βίντεο]

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι πρόκειται για "το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί ποτέ" -

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 11 Δεκ 2025 | 10:10

Οι ΗΠΑ μπορεί να ζητούν ιστορικό 5 ετών στα social media από τουρίστες για να μπουν στη χώρα - Αφορά και τους Ελληνες

Παράλληλα, εξετάζεται οι τουρίστες να δίνουν τις τηλεφωνικές επαφές, τα mail τους και πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους.

11 Δεκ 2025 | 08:29

CNN: Στην Ουάσινγκτον η απάντηση της Ουκρανίας στο σχέδιο Τραμπ - Οι αλλαγές και οι αναφορές σε ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο επέκρινε επειδή δεν διάβασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ.

11 Δεκ 2025 | 00:48

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη

Εκτός από το μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στο real estate

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 22:47

Αγωνία για την Ουκρανία: Αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο έστειλε το Κίεβο - Γιατί δεν μπορεί να κάνει εκλογές ο Ζελένσκι

Ανησυχία επικρατεί στην Ουκρανία για τις επιπτώσεις που προκαλεί το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο - "Κάρφωσε" ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΥΤ 10 Δεκ 2025 | 21:33

Ο Τραμπ κατηγορεί για "προδοσία" τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του

Ηλικίας σήμερα 79 ετών, ο Τραμπ είναι ο πιο ηλικιωμένος επικεφαλής κράτους που έχει ποτέ εκλεγεί στις ΗΠΑ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ 10 Δεκ 2025 | 18:48

Ρατσιστική ομιλία Τραμπ: Γιατί παίρνουμε ανθρώπους μόνο από σκ...χώρες και όχι από τη Νορβηγία ή τη Σουηδία;

Ο Τραμπ καυχιόταν στην ομιλία του ότι την περασμένη εβδομάδα είχε "ανακοινώσει μια μόνιμη παύση στη μετανάστευση από τον Τρίτο Κόσμο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 10 Δεκ 2025 | 14:54

Ρωσία: Οι δηλώσεις Τραμπ για την Ουκρανία "συνάδουν" με το όραμα της Μόσχας

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ που υποστήριξε, σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία "είχε πάντα" το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία

ΗΠΑ 10 Δεκ 2025 | 13:21

Εκλογές στο Μαϊάμι: Επικράτησαν οι Δημοκρατικοί για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια

Η Αϊλίν Χίγκινς επικράτησε με το εντυπωσιακό 60% των ψήφων τις δημοτικές εκλογές στις οποίες αντιμετώπιζε τον Εμίλιο Τ. Γκονσάλες.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΝ 10 Δεκ 2025 | 00:34

Δεν τη βοήθησε κανείς: Μητέρα σε διάσταση βρέθηκε νεκρή με τα παιδά της - Θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πρώην της

Έδινε μάχη για την αποκλειστική επιμέλεια από τον καταδικασμένο σύζυγό της - Βρέθηκε νεκρή όπως και τα παιδιά

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΑΝ 10 Δεκ 2025 | 00:22

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με Κικίλια: Ενδυνάμωση σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ και επίσκεψη στο Hellas Liberty με τον Fancy James

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και Βασίλης Κικίλιας βρέθηκαν στο πλοίο "Hellas Liberty", στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ 09 Δεκ 2025 | 23:44

Τουρκία: "Διαπραγματευόμαστε αγορά μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων με εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς"

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 22:30

FT: Προθεσμία Τραμπ "λίγων ημερών" στην Ουκρανία να απαντήσει στην ειρηνευτική συμφωνία

Νωρίτερα, λίγο πριν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταθέσει τη δική του ειρηνευτική πρόταση 20 σημείων στον Λευκό Οίκο

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ "ΣΥΝΕΛΘΕΙ" 09 Δεκ 2025 | 20:50

O Ζελένσκι στέλνει νέο ειρηνευτικό σχέδιο στον Τραμπ - Δεν υποχωρεί στο εδαφικό ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το Λονδίνο βρέθηκε στη Ρώμη για συναντήσεις με τον Πάπα Λέοντα και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι

ΒΕΛΗ 09 Δεκ 2025 | 16:43

Τραμπ στο Politico: "Η Ευρώπη είναι σε αποσύνθεση με αδύναμους ηγέτες" - Αδειάζει τον Ζελένσκι

Σκληρή κριτική Τραμπ για τις ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές και τη στάση της ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία

ΕΠΙΣΗΜΟ 08 Δεκ 2025 | 17:04

"Κλείδωσε" στις 29 Δεκεμβρίου η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου για τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα

Οι διαπραγματεύσεις για τα επόμενα στάδια του σχεδίου Τραμπ, που έχει στόχο να τερματίσει τον διετή πόλεμο στη Γάζα, συνεχίζονται

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Δεκ 2025 | 07:59

Παρέμβαση Τραμπ στην "συγχώνευση του αιώνα": Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα έχω λόγο για την έκβαση

Ο Τραμπ τόνισε ότι ο κολοσσός του streaming έχει ήδη αποκτήσει "πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς" και προσθέτοντας πως "αυτό θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα".

ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ 08 Δεκ 2025 | 06:55

Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Ζελένσκι: "Δεν έχει διαβάσει ακόμα την ειρηνευτική πρόταση"

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσάπτοντάς του πως "δεν έχει διαβάσει" την πρόταση με σκοπό να συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία.

ΑΝΑΛΥΣΗ 07 Δεκ 2025 | 23:37

Politico: Συναγερμός στην Ευρώπη λόγω Τραμπ - "Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να επηρεάσει τις εκλογές σας"

Σε έκταση τριών σελίδων, το έγγραφο κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων, για την αύξηση του κινδύνου "διαγραφής του πολιτισμού"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 07 Δεκ 2025 | 23:24

Axios: Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου - Ισραήλ με συμμετοχή Σίσι και Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ εξετάζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που εστιάζονται σε οικονομικά κίνητρα σε τομείς όπως η τεχνολογία και η ενέργεια μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών

ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 07 Δεκ 2025 | 21:10

Ο Μασκ κηρύσσει πόλεμο στην ΕΕ: "Είναι γραφειοκρατία, όχι δημοκρατία - Προδότες πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί"

Η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X την Πέμπτη για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ βάσει του Νόμου περί Ψηφιακών Υπηρεσιών

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ 07 Δεκ 2025 | 19:14

Πώς τα βρίσκουν Τραμπ και Πούτιν: "Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη"

"Οι προσαρμογές που βλέπουμε αντιστοιχούν από πολλές απόψεις στο όραμά μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Δεκ 2025 | 17:23

Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: "Πιο διεφθαρμένη από την Ρωσία - Οι ΗΠΑ δεν είναι ο ηλίθιος με τις επιταγές"

Ο Τραμπ Τζούνιορ επιτέθηκε στην πολιτική της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι οι "διεφθαρμένοι" πλούσιοι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 07 Δεκ 2025 | 14:04

"Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά", λέει ο Κέλογκ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα δύο "αγκάθια"

"Αν ρυθμίσουμε αυτά τα δύο ζητήματα, πιστεύω ότι τα υπόλοιπα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά" είπε ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, που αποχωρεί τον Ιανουάριο

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 06 Δεκ 2025 | 21:19

Μασκ εναντίον Ευρώπης μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο Χ: "Καταργήστε την ΕΕ"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα X για παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας που προβλέπει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ 06 Δεκ 2025 | 19:43

Επικοινωνία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ: Η Ουκρανία συνεργάζεται με καλή πίστη για πραγματική ειρήνη

Η Ουκρανία, τονίζει, είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί ειλικρινά με την αμερικανική πλευρά στο μέλλον για να φέρει πραγματικά ειρήνη.

ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ 42 ΑΠΟ ΤΙΣ 48 ΧΩΡΕΣ 05 Δεκ 2025 | 21:20

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι της τελικής φάσης σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό

Δυνατές μονομαχίες έβγαλε η κλήρωση για τα παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Μουντιάλ που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά τρεις χώρες

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 20:47

ΗΠΑ: Η επιτροπή του Κένεντι Τζούνιορ καταργεί τη σύσταση για εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να χορηγείται το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β σε όλα τα βρέφη αμέσως μετά τη γέννησή τους

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 17:51

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Η Τουρκία απομακρύνει τους S-400 και ανοίγει δρόμο για τα F-35

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για το σύστημα S-400 στο Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 05 Δεκ 2025 | 17:28

CNBC: Οι τελευταίες απειλές του Πούτιν για την Ουκρανία δείχνουν πόσο μακριά είμαστε από ειρηνευτική συμφωνία

Η κατάληψη και η επίσημη προσάρτηση του Ντονμπάς θα επέτρεπε στη Ρωσία να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία

ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ 05 Δεκ 2025 | 16:44

Ο νέος σερίφης ξαναχτυπά: Ο Τραμπ πιστεύει ότι η μετανάστευση θα φέρει πολιτισμική αποσύνθεση στην Ευρώπη

Πώς βλέπει την Ευρώπη ο Ντόναλντ Τραμπ - Μια ήπειρος σε "πολιτισμική αποσύνθεση" εξαιτίας της μετανάστευσης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 08:47

Παπασταύρου: Μπαράζ επαφών στην Ουάσιγκτον για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Οι επαφές του υπουργού Ενέργειας στην Ουάσιγκτον καλύπτουν όλο το φάσμα των θεσμών και των προσώπων που συνδιαμορφώνουν την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 04 Δεκ 2025 | 23:47

Spiegel: Καχυποψία για τις προσπάθειες Τραμπ από Μακρόν και Μερτς - Δεν κάνει πίσω για το εδαφικό ο Πούτιν

Το γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε τον διάλογο μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών και Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Παρίσι

ΣΤΑ ΑΚΡΑ 04 Δεκ 2025 | 17:51

New York Times εναντίον Πενταγώνου: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους περιορισμούς κατά των δημοσιογράφων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που εγγυάται πέντε βασικές ελευθερίες

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 03 Δεκ 2025 | 23:14

Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ για τις συνομιλίες τους με τον Πούτιν - Τα επόμενα βήματα

"Ουδείς συμβιβασμός" υπήρξε χθες όσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα των τομέων της επικράτειας της Ουκρανίας τους οποίους έχει καταλάβει ο στρατός της Ρωσίας

"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 03 Δεκ 2025 | 17:29

Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των τελευταίων ετών

ΡΩΣΙΑ 03 Δεκ 2025 | 13:36

"Ο Πούτιν αποδέχθηκε μέρος των αμερικανικών προτάσεων για την Ουκρανία" — Τι ζητά για τα κατεχόμενα εδάφη

Στις συνομιλίες, συμμετείχαν ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ, και ο σύμβουλος Τζάρεντ Κούσνερ

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 03 Δεκ 2025 | 11:59

Απίστευτο βίντεο με νταλίκα να κρέμεται από γέφυρα: Εχασε τον έλεγχο λόγω παγετού στη Βιρτζίνια

Οδηγός κρεμόταν από γέφυρα μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του που είχε εκτραπεί εξαιτίας του παγετού στη Βιρτζίνια - Πώς τον διέσωσαν.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2025 | 07:10

Δεν τα βρήκαν Ρωσία και ΗΠΑ για την Ουκρανία - Χωρίς συμφωνία για τις εδαφικές διαφορές

"Ουδείς συμβιβασμός" υπήρξε χθες όσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα των τομέων της επικράτειας της Ουκρανίας τους οποίους έχει καταλάβει ο στρατός της Ρωσίας.

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 02 Δεκ 2025 | 23:55

Ουκρανικό: 5 ώρες κράτησε η συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Οι "κόκκινες γραμμές" της Ρωσίας

Μαραθώνιες οι συνομιλίες στο Κρεμλίνο για έναν πιθανό τρόπο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία - Το εδαφικό το μεγάλο "αγκάθι"

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 02 Δεκ 2025 | 23:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ

"Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον χαιρετισμό της στο 36ο ετήσιο Greek Economic Summit

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 02 Δεκ 2025 | 22:57

Σαμπρίνα Κάρπεντερ εναντίον Τραμπ: Μην χρησιμοποιείται τη μουσική μου για την απάνθρωπη ατζέντα σας

"Αυτό το βίντεο είναι κακό και αηδιαστικό", έγραψε η 25χρονη - "Μην εμπλέξετε ποτέ εμένα ή τη μουσική μου υπέρ της απάνθρωπης ατζέντα σας", τόνισε

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ 02 Δεκ 2025 | 22:06

"Βόμβα" Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πλήξουν στόχους εντός της Βενεζουέλας "πολύ σύντομα"

"Θα ξεκινήσουμε αυτές τις επιθέσεις και στην ξηρά", τόνισε στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 02 Δεκ 2025 | 21:26

Πρωτοφανές τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο: Δίνει ασφαλή διαφυγή στον ίδιο, τον γιο και τη σύζυγό του αλλιώς...

Ο Τραμπ ζητά από τον ηγέτη της Βενεζουέλας Μαδούρο να εγκαταλείψει τη χώρα του - Του εγγυάται ασφαλή διαφυγή

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ 02 Δεκ 2025 | 21:13

Νέα Υόρκη: Τα Starbucks θα πληρώσουν πρόστιμο 39 εκατ. δολαρίων για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων

Η Starbucks αυθαίρετα μείωσε τα ωράρια και παράνομα έδωσε προτεραιότητα στα δικά της κέρδη σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ 02 Δεκ 2025 | 19:28

Μόσχα: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Κρεμλίνο

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι με τις ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο 20 σημείων

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 02 Δεκ 2025 | 17:03

Εξελίξεις στο Ουκρανικό: Ζελένσκι και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων για το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι ζήτησε ένα σχέδιο ειρήνης που να είναι "ανοιχτό, δίκαιο και αμερόληπτο" και να μην συζητείται "πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας"

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:18

Πούτιν - Γουίτκοφ: Σε λίγες ώρες η κρίσιμη συνάντηση - Ρώσοι και Ουκρανοί δίνουν σκληρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο

"Η διπλωματία με μεγάφωνο δεν είναι χρήσιμη" λέει το Κρεμλίνο που δεν αποκαλύπτει τις ρωσικές κόκκινες γραμμές ενόψει της κρίσιμης συνάντησης Πούτιν - Γουίτκοφ

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 02 Δεκ 2025 | 12:34

Τραμπ: Πόσο καλά στην υγεία του είναι ο Αμερικανός πρόεδρος - Γιατί έκανε μαγνητική τομογραφία

Ο Τραμπ είναι 79 ετών - Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του δημοσιοποιούνται για να έχουν πλήρη εικόνα οι Αμερικανοί πολίτες για την υγεία του.

02 Δεκ 2025 | 11:38

Ζούμε μια νέα φούσκα;

Αν – ή όταν -- το AI-com boom διορθωθεί απότομα, οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να διαθέτουν υποδομές και κεφάλαια για να επανεκκινήσουν την οικονομία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΛΕΒΙΤ 01 Δεκ 2025 | 23:48

"Πολύ αισιόδοξος" ο Λευκός Οίκος για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία

"Η κυβέρνηση είναι πολύ αισιόδοξη", σημείωσε η Λέβιτ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες που έγιναν χθες με την ουκρανική αντιπροσωπεία ήταν "πολύ θετικές"

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Ο Τραμπ καλεί το Ισραήλ να μην παρεμβαίνει στη Συρία - 13 νεκροί την Παρασκευή από εισβολή

Την περασμένη Παρασκευή, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε ένα χωριό στη νότια Συρία

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 01 Δεκ 2025 | 11:51

Βίντεο από την τεράστια καραμπόλα 45 οχημάτων στην Ιντιάνα - Δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά ακινητοποιήθηκαν

Δώδεκα άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ 01 Δεκ 2025 | 08:36

Διπλωματικός "πυρετός" για την Ουκρανία: Αισιοδοξία Τραμπ μετά τις συνομιλίες στη Φλόριντα – Στο Παρίσι ο Ζελένσκι

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 07:49

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επίθεση - Ο Μαδούρο ζητά βοήθεια από τον ΟΠΕΚ

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε αργότερα πως συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνικά με τον ομόλογό του, Μαδούρο.