Πατέρας και γιος, Πακιστανικής καταγωγής, είναι οι δύο ένοπλοι που εξαπέλυσαν το μακελειό με 15 νεκρούς θύματα των δραστών στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και τον 24χρονο γιο του ο οποίος αφοπλίστηκε, τραματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση.
Το όνομα του 24χρονου είναι Ναβίντ Άκραμ (Naveed Akram) ενώ του πατέρα του ήταν Σατζίντ Άκραμ (Sajid Akram).
The second shooter has been identified as the 50-year-old father of Naveed Akram (the shooter who was identified earlier today). The father’s name is Sajid Akram and he was in Australia on a tourist visa. They are from Pakistan. The father had a license for 6 firearms, all of… pic.twitter.com/5w7vs39jrC
— Adam Milstein (@AdamMilstein) December 14, 2025
Σύμφωνα με την άδεια οδήγησης του 24χρονου, η διεύθυνση κατοικίας του είναι στο προάστιο Μπόνιρινγκ στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.
Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει ότι ο Ναβίντ Άκραμ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 2001 στην Αυστραλία και ότι έχει φοιτήσει στον Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Κουίνσλαντ (CQUniversity) στο Σίδνεϊ καθώς και στο Πανεπιστήμιο Χάμνταρντ στο Ισλαμαμπάντ.

Σημειώνεται επίσης, ότι με βάση τις αναρτήσεις του στο προφίλ του στο Facebook δεν προκύπτει ριζοσπαστικοποίηση ή αντισημητικές απόψεις που θα τον ωθούσαν στις πράξεις που διέπραξε το απόγευμα της Κυριακής, 14/12, στην παραλία Μπόνταϊ.
Τραγικός απολογικός
Στους 15 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα παιδί, έχει φτάσει ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στον υπαίθιο χώρο όπου εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν για την έναρξη της εβραϊκής γιορτής Χάνουκα. Πάνω από 40 είναι οι τραυματίες ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Σίδνεϊ.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, δύο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ορισμένα από αυτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, από 10 έως 87 ετών.

Ο νεκρός ένοπλος ήταν κάτοχος άδειας οπλοφορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Στην κατοχή του είχε έξι πυροβόλα όπλα τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκα όλα στην επίθεση στην παραλία.
Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, η έρευνα για τους δράστες έχει ολοκληρωθεί και δεν αναζητείται τρίτος δράστης, όπως είχε αναφερθεί από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης των ενόπλων που εξαπέλυσαν την επίθεση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
