Δύο από τους νεκρούς του μακελειού της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ παρκ είναι οι γονείς ενός δίχρονου αγοριού. Η Ιρίνα Μακάρθι, 35 ετών, και ο σύζυγός της Κέβιν Μακάρθι, 37 ετών, παρακολουθούσαν την παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ έχοντας μαζί τους τον δύο ετών γιο τους.
Και οι δύο έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Ρόμπι Κρίμο ή "Awake" που άνοιξε πυρ κατά των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι.
Το παιδί εντοπίστηκε μισοκρυμμένο κάτω από το νεκρό σώμα του πατέρα του, καλυμμένο και το ίδιο από το αίμα του άτυχου γονιού του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Η 38χρονη Λορίν Σίλβα περιγράφει πώς ο φίλος της, της έδωσε στην αγκαλιά της το αγοράκι. "Ο πατέρας του είχε δεχθεί πυροβολισμό στο πόδι. Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Πήραμε το παιδί μέσα στο γκαράζ μας", αφηγείται. "Μας ρωτούσε "πότε θα γυρίσουν η μαμά κι ο μπαμπάς;"
Φίλοι του ζευγαριού ξεκίνησαν έρανο για το ορφανό παιδί στην ιστοσελίδα GoFundMe.
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε μία μέρα
Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, η σελίδα είχε συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατ. δολάρια.
"Σε ηλικία 2 ετών ο μικρός Έιντεν βρίσκεται στην αδιανόητη θέση να πρέπει να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς τους", αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο για τον διαδικτυακό έρανο.
Το παιδί βρίσκεται με τους γονείς της μητέρας του, Ιρίνα, Μίσα και Νίνα Λέβμπεργκ. "Θα έχει έναν μακρύ δρόμο μπροστά του για να θεραπεύσει το τραύμα του, να βρει σταθερότητα και τελικά να περιηγηθεί στη ζωή ως ορφανός. Περιβάλλεται από μια κοινότητα φίλων και ευρύτερης οικογένειας που θα τον αγκαλιάσει με αγάπη και κάθε διαθέσιμο μέσο για να εξασφαλίσει ότι έχει όλα όσα χρειάζεται καθώς μεγαλώνει", εξηγούν οι φίλοι της οικογένειας στο GoFundMe.
"Εκ μέρους της οικογένειάς του, και με την άδειά τους, ξεκινάμε αυτόν τον έρανο για να τον υποστηρίξουμε όπως και τους φροντιστές που θα αναλάβουν να αναθρέψουν, να φροντίσουν και να στηρίξουν τον Έιντεν καθώς αυτός και το σύστημα υποστήριξής του ξεκινούν αυτό το απροσδόκητο ταξίδι".