Follow us

Μακένζι Σκοτ: Χωρίζει πάλι η δισεκατομμυριούχος πρώην του Τζεφ Μπέζος - Ο αταίριαστος γάμος

Τέλος στον από ό,τι φάνηκε αταίριαστο γάμο της με τον καθηγητή των παιδιών της, βάζει η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΚΕΝΖΙ ΣΚΟΤ

Η Μακένζι Σκοτ είναι ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και έχει αναλάβει τη δέσμευση να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας της για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μετά το πολύκροτο διαζύγιο από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι αναθεώρησε τους στόχους ζωής της και τράβηξε την παγκόσμια προσοχή καθώς άρχισε να δίνει χρήματα με ρυθμό που σπάνια συναντάται στον φιλανθρωπικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως η 52χρονη σήμερα πρώην σύζυγος του Μπέζος, κατέληξε στην απόφαση πριν από ένα χρόνο να παντρευτεί με τον καθηγητή Φυσικής - Χημείας των παιδιών της. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένας αταίριαστος γάμος.

Ένας αταίριαστος γάμος

Η Μακένζι Σκοτ δωρίζει την περιουσία της μέσω της οργάνωσης Giving Pledge που ίδρυσαν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς.

Όταν παντρεύτηκαν, ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Νταν Τζούετ έγραφε με ειλικρίνεια στη δική του επιστολή δέσμευσης:

"Είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω – και είμαι μαζί της σε μια δέσμευση να μεταδώσω έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο για να υπηρετήσω άλλους".

Μακένζι Σκοτ: Χωρίζει πάλι η δισεκατομμυριούχος πρώην του Τζεφ Μπέζος - Ο αταίριαστος γάμος

Ωστόσο, σημείωνε ότι δεν είχε ποτέ σκεφτεί να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση σχετικά με τις φιλανθρωπικές προτεραιότητές του επειδή "ποτέ δεν είχε επιδιώξει να συγκεντρώσει το είδος του πλούτου που απαιτείται για να αισθάνεται ότι λέγοντας κάτι τέτοιο θα είχε ιδιαίτερο νόημα".

Πλέον, η επιστολή αυτή με την οποία δεσμευόταν να υπηρετήσει κοινούς σκοπούς με την Μακένζι έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπο.

Ο Νταν Τζούετ δίδασκε στο Lakeside School, το διάσημο ιδιωτικό σχολείο του Σιάτλ στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά των Μπέζος, όπου περιγράφεται ως πολύ δημοφιλής μεταξύ των μαθητών και των συναδέλφων του.

Η είδηση του γάμου τους είχε ξαφνιάσει φίλους και συναδέλφους και των δύο. To ζευγάρι παντρεύτηκε στην Καλιφόρνια το 2021. Η δημοσιότητα ήταν τεράστια κάτι που οδήγησε τον Τζούετ σε παραίτηση μη μπορώντας να διαχειριστεί την πίεση.

ΜΑΚΕΝΖΙ ΣΚΟΤ
Η Μακένζι Σκοτ και ο Νταν Τζούετ.


Τον Ιούνιο του 2021, η Μακένζι Σκοτ έγραφε: "Εγώ, ο Νταν κι ένας αστερισμός ερευνητών και διαχειριστών και συμβούλων — όλοι προσπαθούμε να χαρίσουμε μια περιουσία που έγινε δυνατή από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή". Όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν.

Οι δρόμοι τους χώρισαν

Οι δρόμοι της δισεκατομμυριούχου Μακένζι Σκοτ και του - για λιγότερο από δύο χρόνια - συζύγου της, χωρίζουν.

Η Σκοτ ​​υπέβαλε αίτηση διαζυγίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Κινγκ στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της κατάθεσης. Ο χωρισμός σηματοδοτεί μια γεμάτη γεγονότα περίοδο για την πρώην κυρία Μπέζος, η οποία σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια χώρισε από τον επί χρόνια σύζυγό της, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, χάρισε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και παντρεύτηκε έναν καθηγητή στο φημισμένο σχολείο στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της.

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι ο Νταν Τζούετ δεν αμφισβήτησε το διαζύγιο. Στη σχετική αναφορά γίνεται γνωστό ότι οποιαδήποτε κατανομή της περιουσίας ορίζεται σε ένα συμβόλαιο χωρισμού, που συμφωνήθηκε από το ζευγάρι, το οποίο δεν είναι δημόσιο.

Και οι δύο εξακολουθούν να ζουν στην κομητεία Κινγκ, που περιλαμβάνει την πόλη του Σιάτλ.

Η Μακένζι μετά τον πολυετή γάμος της με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ένωσε τη ζωή της με έναν απλό καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.

Την περασμένη εβδομάδα το όνομά του εξαφανίστηκε από τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες. Στον ιστότοπο για το Giving Pledge, όπου οι δισεκατομμυριούχοι υπόσχονται να δώσουν τον μισό από τον πλούτο τους πριν πεθάνουν, το γράμμα του δεν εμφανιζόταν πλέον μαζί με το δικό της. Χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις, το όνομά του απλώς διαγράφηκε.

Στο δε βιογραφικό της Μακένζι Σκοτ, όπως εμφανίζεται ως συνοδευτικό κείμενο για τα βιβλία της στο ιστότοπο της Amazon, πλέον δεν γίνεται καμία αναφορά στον δεύτερο γάμο της.

Μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος, η Σκοτ ​​συγκέντρωσε μια ομάδα συμβούλων και άρχισε να κάνει αθόρυβα δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε μη κερδοσκοπικές ομάδες που ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις τρία χρόνια.

Στην επιστολή της τον Μάιο του 2019 σχετικά με το Giving Pledge, η κ. Scott υποσχέθηκε ότι "θα το διατηρήσει μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο".

ΜΑΚΕΝΖΙ ΣΚΟΤ ΓΡΑΜΜΑ

Περιουσία 27,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το Bloomberg έχει εκτιμήσει την περιουσία της έως 62 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μεταξύ των εισφορών δισεκατομμυρίων δολαρίων και της πτώσης του χρηματιστηρίου, υπολογίζει τώρα την περιουσία της στα 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δώρισε δύο σπίτια αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων


Τον περασμένο μήνα, η Σκοτ ​​δώρισε στο Ίδρυμα Κοινότητας της Καλιφόρνια δύο σπίτια στο Μπέβερλι Χιλς, συνολικής αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι υπηρεσίες επιχορηγήσεων προσιτής στέγασης του ιδρύματος θα λάβουν το 90% της αξίας των ακινήτων.

Ο κατάλογος των δωρέων της είναι μακρύς και περιλαμβάνει ιδρύματα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΚΑΝ 01 Δεκ 2022 | 13:52

Πώς η Μέγκαν Μάρκλ έφθασε να απαγγείλει Ντίνο Χριστιανόπουλο- Το δίστιχο που έχει γίνει σύνθημα σε όλο τον κόσμο

Το πιο viral ελληνικό σύνθημα που ακούγεται σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο είναι ένα δίστιχο ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου - Το μάθαμε χάρη στη Μέγκαν Μαρκλ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 01 Δεκ 2022 | 12:18

Χαλαροί σε ιταλικό εστιατόριο τα ζεύγη Μπάιντεν και Μακρόν - Απόψε το επίσημο δείπνο με 200 αστακούς στον Λευκό Οίκο

Ιδιωτικό δείπνο στην Τζορτζτάουν πριν το φαντασμαγορικό επίσημο τραπέζι που θα στρωθεί στον Λευκό Οίκο με έδεσμα διακόσιους αστακούς.

ΑΜΠΟΥ ΑΛ ΧΑΣΑΝ ΑΛ ΧΑΣΕΜΙ ΑΛ ΚΟΥΡΑΙΣΙ 01 Δεκ 2022 | 11:56

Συρία: Ο ηγέτης του ISIS ανατινάχθηκε όταν περικυκλώθηκε από άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ο αλ Κουράισι σκοτώθηκε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

ΗΧΗΣΑΝ ΣΕΙΡΗΝΕΣ 30 Νοε 2022 | 21:52
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ 30 Νοε 2022 | 20:08

ΗΠΑ: Ο Χακίμ Τζέφρις είναι ο αντικαταστάτης της Πελόζι στο Κογκρέσο - Ο πρώτος Αφροαμερικανός με τέτοιο αξίωμα

Ο Τζέφρις εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ 30 Νοε 2022 | 20:07

Πληρώνει "χρυσάφι" το διαζύγιο με την Κιμ Καρντάσιαν ο Κάνιε Γουέστ - Αστρονομική διατροφή 200.000 δολαρίων τον μήνα

Καρντάσιαν και Γουέστ χώρισαν επίσημα μετά από οκτώ χρόνια γάμου - Είχαν συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ 30 Νοε 2022 | 11:13

Από απόφοιτος του Γέιλ ακροδεξιός συνωμοσιολόγος: Βαριά καταδίκη για τον ιδρυτή της πολιτοφυλακής που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Πώς ο απόφοιτος της Νομικής του Γέιλ έγινε ο διαβόητος αρχηγός της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που απείλησε την αμερικανική δημοκρατία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΑΡ 29 Νοε 2022 | 23:56

Μουντιάλ 2022: Τριάρα η Αγγλία στην Ουαλία και πρωτιά- Νίκη πρόκρισης με 1-0 των ΗΠΑ κόντρα στο Ιράν [Βίντεο]

Η Αγγλία κέρδισε με 3-0 την Ουαλία και θα αντιμετωπίσει την επόμενη φάση τη Σενεγάλη. Οι ΗΠΑ κέρδισαν με 1-0 το Ιράν, προκρίθηκαν και πέφτουν πάνω στην Ολλανδία.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ 29 Νοε 2022 | 22:20

Πέθανε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ: Έπαιξε με τον Τσακ Νόρις στο Walker Texas Ranger και τον Μπρους Γουίλις στο Die Hard

Τα τελευταία χρόνια, ο ηθοποιός υπέφερε από άγνωστη- προς το παρόν- ασθένεια.

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ 29 Νοε 2022 | 20:38

Η Κίνα θα έχει 1.500 πυρηνικές κεφαλές μέχρι το 2035 - Η ανησυχητική εκτίμηση των ΗΠΑ

Έκθεση του Πενταγώνου επισημαίνει την πρόοδο που επιτυγχάνει η Κίνα όσον αφορά τις πυρηνικές αλλά και τις συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΥΦ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 29 Νοε 2022 | 19:02

Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ: Οι κίνδυνοι αυξάνονται όσο αναμειγνύεστε στην Ουκρανία - Οι συνέπειες θα είναι τρομερές

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι ασκεί "πυρηνικό εκβιασμό" στην Ουκρανία - Η Μόσχα αρνείται ότι έχει απειλήσει με πυρηνική επίθεση.

ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ 29 Νοε 2022 | 18:48

ΗΠΑ: 19χρονη δεν μπορεί να δει την εκτέλεση του θανατοποινίτη πατέρα της, λόγω της ηλικίας της

"Μου ραγίζει την καρδιά που δεν μπορώ να βρίσκομαι με τον πατέρα μου στις τελευταίες του στιγμές", είπε μετά την απόρριψη του αιτήματός της από ομοσπονδιακό δικαστή, την Παρασκευή

ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ 29 Νοε 2022 | 13:13

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Μακρόν στις ΗΠΑ επί Μπάιντεν: Εμπορικές σχέσεις και πόλεμος στην Ουκρανία με ήχους... τζαζ

Εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - ΕΕ και πόλεμος στην Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων Μπάιντεν - Μακρόν στην Ουάσινγκτον. Οι σχέση τους ξεκίνησε με ένα αγκάθι.