Μακρόν: Αν το Ιράν πουλάει πετρέλαιο, οι τιμές θα πέσουν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να επιτρέψει στο Ιράν να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου

makron-an-to-iran-poulaei-petrelaio-oi-times-tha-pesoun
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να επιτρέψει στο Ιράν να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου, αν επιθυμεί να μειωθεί η τιμή του "μαύρου χρυσού" στις αγορές.

"Θα ήταν καλό για την τιμή του πετρελαίου να μπορεί το Ιράν να το πουλάει! Είναι καλό για την ειρήνη, είναι καλό για την τιμή του πετρελαίου", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι κυρώσεις που έχει ήδη προαναγγείλει η Ουάσινγκτον σε βάρος του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Μακρόν απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο στην κριτική που άσκησε ο Τραμπ στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του ΟΠΕΚ επειδή αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου. "Με βάση τη λογική του, θα δει ότι είναι καλό για την τιμή του πετρελαίου να μπορεί το Ιράν να το πουλάει", είπε ο Μακρόν. "Είναι μια οικονομική πραγματικότητα... η προσφορά και η ζήτηση", πρόσθεσε.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook