Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) στην Μαρίνα Οβσιάνικοβα, αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, για τη χθεσινή διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στο πλατό του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.
На Первом канале в прямом эфире выбежала женщина с плакатом pic.twitter.com/3EMbhSdIGU
— Ярослав Конвей (@YaroslavConway) March 14, 2022
Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, εργαζόμενη στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ρωσικής εισβολής.
Στην επιγραφή αναφερόταν: "Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!".
Η πρωτοφανής διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση".
Προξενική προστασία προσφέρει στην Οβσιάνικοβα ο Μακρόν
Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία επιθυμεί να θέσει υπό την προστασία της τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα.
"Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Γαλλία. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα του προτείνει ευθέως και με σαφήνεια αυτή τη λύση.
Ερωτηθείς τέλος αν προτίθεται εντός των προσεχών ημερών να επισκεφθεί την Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι θα το πράξει όταν θα υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω τίποτα, είπε ο Μακρόν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται τέτοια επίσκεψη εντός των προσεχών ημερών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr