
Συγκλονίζει η μαρτυρία του Νταβίντ, ενός νοσοκόμου που βρέθηκε έξω από το cafe Voltaire μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, μετά την έκρηξη στο Cafe έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες. Ένας από αυτούς βρισκόταν στο έδαφος και Νταβίντ έσπευσε να το βοηθήσει. Όταν όμως σήκωσε την μπλούζα του τραυματία, αμέσως κατάλαβε πως ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας.
«Υπήρχαν καλώδια, ένα άσπρο, ένα μαύρο, ένα κόκκινο και ένα πορτοκαλί. Τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως ήταν βομβιστής αυτοκτονίας», αναφέρει στο Reuters.

Όπως απεδείχθη ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει ήταν ο Brahim Abdeslam, ένας από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων.
«Το πρώτο καλώδιο που είδα ήταν κόκκινο. Νομίζω ήταν ο πυροκροτητής. Είχε κάτι στο τέλος», σημείωσε ο Νταβίντ.
Τη στιγμή που κατάλαβε ότι επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας, έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις. Ανάμεσα τους ήταν ένα γνωστός του Νταβίντ. Του είπε τη συνέβη. «Με κοίταξε κι αμέσως άρχισε να φωνάζει σε όλους να απομακρυνθούν» σημειώνει ο Νταβίντ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr