"Μαύρο" στη δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ από τον Νετανιάχου

Όπως συνέβη στην Ελλάδα, έτσι και στο Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να κλείσει την IBA, τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

SHARE THIS
0
SHARES

Όπως συνέβη στην Ελλάδα, έτσι και στο Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να κλείσει την IBA, τη δημόσια τηλεόραση της χώρας. Θα αντικατασταθεί από την Kan, που θα έχει λιγότερους εργαζόμενους και ιδιωτικές παραγωγές.

Πρόκειται για δραστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αναδιάρθρωση της ισραηλινής κρατικής ραδιοτηλεόρασης με στόχο το χαμηλότερο κόστος.

Από την Τρίτη το βράδυ λοιπόν, έπεσε "μαύρο" στην κρατική ραδιοτηλεόραση με τους δημοσιογράφους να ξεσπούν σε κλάματα στην μετάδοση του τελευταίου δελτίου ειδήσεων. Αποχαιρέτησαν τους θεατές ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ, ενώ κατήγγειλαν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που θα ξανανοίξει τη Δευτέρα.

 

Πρόσφατα, το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε το κλείσιμο της IBA η οποία θα αντικατασταθεί από τη νέα και μικρότερη σε μέγεθος "Kan".

Η IBA ιδρύθηκε το 1948 και κατείχε το μονοπώλιο στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της χώρας μέχρι τη δεκαετία του 1990. Όπως και το BBC, χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τέλη αδείας.

Το 2014, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η IBA θα αντικατασταθεί από έναν κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο οποίος θα ήταν λιγότερο δαπανηρός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook