Μεγάλη ήττα για τον Ματέο Ρέντσι και το Δημοκρατικό Κόμμα

Η ψήφος στις ιταλικής κάλπης τιμώρησε την κεντροαριστερά, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι να βρίσκεται στο 19,4%, το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή του.

megali-itta-gia-ton-mateo-rentsi-kai-to-dimokratiko-komma
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Ματέο Ρέντσι παρακολούθησε τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών μόνος με το στενό επιτελείο του χωρίς τα μεγάλα ονόματα του κόμματος.  Η ψήφος στις ιταλικής κάλπης τιμώρησε την κεντροαριστερά, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι να βρίσκεται στο 19,4%, το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή του, το 2007.
 Η παραδοχή της ήττας έγινε γρήγορα. Το νούμερο δύο του κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα δήλωσε: «Για εμάς είναι σαφές πως πρόκειται για ξεκάθαρη ήττα. Είναι ένα αποτέλεσμα πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας».

Όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα παραμείνω γραμματέας του κόμματος μέχρι το 2021. Ο γραμματέας του κόμματός μας εκλέγεται με ανοικτή ψηφοφορία», δήλωσε.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Φλωρεντία, όπου το 2009 εξέλεγη δήμαρχος στο ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης πολιτικής σταδιοδρομίας που «φρέναρε» μετά την ήττα στο δημοψήφισμα του 2016 για την συνταγματική αναθεώρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook