Μέι: «Είμαστε σε αδιέξοδο» στις συζητήσεις με την ΕΕ για το Brexit

«Είμαστε σε αδιέξοδο». Με αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

mei-eimaste-se-adieksodo-stis-suzitiseis-me-tin-ee-gia-to-brexit
SHARE THIS
0
SHARES

«Είμαστε σε αδιέξοδο». Με αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, αναφερόμενη στις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του Brexit.

Η κ. Μέι ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, συμπεριφέρθηκε στους ευρωπαίους ομολόγους της “με τίποτα περισσότερα από σεβασμό” και σημείωσε πως απαιτεί “το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί το ίδιο”.

Σε δήλωσή της, η κ. Μέι τόνισε πως η Ε.Ε. κάνει μεγάλο λάθος, αν πιστεύει πως θα δεχθεί την πρόταση της για τα σύνορα της Ιρλανδίας, ενώ επανέλαβε πως είναι καλύτερο να μην υπάρξει συμφωνία, παρά να υπάρξει μία κακή συμφωνία.

Προανήγγειλε, δε, την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από το Λονδίνο. Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη «άσκηση δημοκρατίας» στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε αυτό το προχωρημένο στάδιο των διαπραγματεύσεων δεν είναι αποδεκτό απλώς να απορρίπτονται οι προτάσεις της άλλης πλευράς χωρίς μια λεπτομερή εξήγηση και αντιπροτάσεις. Οπότε πλεόν πρέπει να μας πει η ΕΕ ποια είναι τα πραγματικά θέματα και ποια η εναλλακτική τους για να μπορέσουμε να συζητήσουμε. Μέχρι να γίνει αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος”.

Σημείωσε δε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ μακριά ακόμη αναφορικά με τις οικονομικές σχέσεις μετά το Brexit.

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου κλιμάκωσαν περαιτέρω την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου. Στις 4.20 μ.μ., η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 1,31 δολάρια, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί κατά 1,15%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook