Μέρκελ – Κάμερον: Συμφωνία για νέες κυρώσεις στη Μόσχα

Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων δεν φτάνει - Το Βερολίνο απαγόρευσε στη Rheinmetall να πουλήσει προσομοιωτή μάχης στη Μόσχα

merkel--kameron-sumfwnia-gia-nees-kurwseis-sti-mosxa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ντέιβιντ Κάμερον με την Αγκελα Μέρκελ, συμφωνήθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην αυριανή σύνοδό της, οφείλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, πέραν των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 21 προσώπων που εφαρμόζονται από την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Νταόυνιγκ Στριτ, ο βρετανός πρωθυπουργός και η γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν επίσης ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο, τονίζοντας πως «μια ισχυρή και επιτυχημένη Ουκρανία είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Το Βερολίνο «έκοψε» ρωσικό εξοπλιστικό έργο της Rheinmetall 

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίωνσε ότι δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση μιας δημόσιας σύμβασης η οποία είχε ανατεθεί το 2011 από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη γερμανική εταιρεία Rheinmetall για την κατασκευή ενός προσομοιωτή μάχης, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η γερμανική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να αναστείλει την εκτέλεση της συμβασης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θεωρεί «απαράδεκτη« την συνέχιση της συμφωνίας. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook