X

Mετά από 256 χρόνια η Guinness αλλάζει τη συνταγή της

Μετά από 256 χρόνια η γνωστή εταιρία μπύρας της Ιρλανδίας Guinness αλλάζει τη συνταγή που την έκανε γνωστή προκειμένου να ανοιχτεί στους...χορτοφάγους.

Γράφει: TheToc team

Μετά από 256 χρόνια η γνωστή εταιρία μπύρας της Ιρλανδίας Guinness αλλάζει τη συνταγή που την έκανε γνωστή προκειμένου να ανοιχτεί στους...χορτοφάγους.

Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρία επιδιώκει να σταματήσει τη χρήση μιας ζελατίνας από ψάρι Isinglass για τη διαδικασία φιλτραρίσματος. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας, το νέο σύστημα θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2016.

Η ζελατίνη Isinglass χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα μπύρας και αλκοολούχων ποτών. Παρά το γεγονός ότι το συστατικό αφαιρείται κατά τη διαδικασία, η Guinness είχε αναφέρει στο παρελθόν πως ίχνη του ενδέχεται να βρεθούν και στη μπύρα, κάνοντας την ακατάλληλη για χορτοφάγους.