Μεταπτυχιακό από το σπίτι: «Σαρώνουν» τα online προγράμματα

Αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες τον τελευταίο καιρό- Τα online μεταπτυχιακά είναι πολύ δημοφιλή και φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν

metaptuxiako-apo-to-spiti-sarwnoun-ta-online-programmata
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, με το IE στην Ισπανία, το Warwick και το Imperial στο ΗΒ να έχουν διαδικτυακά προγράμματα

Μια νέα τάση έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της παγκόσμιας εκπαίδευσης, καθώς τα διαδικτυακά μαθήματα τα οποία εξασφαλίζουν πτυχίο έχουν «σαρώσει» και αποδεικνύονται μια ριζοσπαστική προοπτική μόρφωσης με ιδιαίτερη δημοφιλία. 

Ενα από τα πιο γνωστά online πανεπιστήμια είναι το Moocs, το οποίο συνεργάζεται με κολοσσούς όπως το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ και το Darden, ενώ το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία έχει βάλει στο Διαδίκτυο μέχρι στιγμής το 10% των βασικών του μαθημάτων δωρεάν.

«Το Moocs είναι απλά ένα παράδειγμα της έκρηξης των επίσημων και ανεπίσημων διαδικτυακών προσβάσεων στη μόρφωση τα τελευταία χρόνια. Οι καθηγητές διδάσκουν μαθήματα δίνοντας στους μαθητές τους βιντεοσκοπημένες παραδόσεις και στη συνέχεια χρησιμοποιούν την ώρα διδασκαλίας για συζήτηση», αναφέρουν οι Financial Times.

Ωστόσο αυτό το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, με το IE στην Ισπανία, το Warwick και το Imperial στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν διαδικτυακά προγράμματα μαζί με τα φημισμένα full time μεταπτυχιακά τους.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook