Μέτοχοι του Facebook θέλουν να διώξουν τον Ζούκερμπεργκ

Η πρωτοβουλία ανήκει στο hedge fund Trillium Asset Management και την στηρίζουν πολλοί που επιθυμούν ο Ζούκερμπεργκ να εκπαραθυρωθεί από τη θέση του CEO

metoxoi-tou-facebook-theloun-na-diwksoun-ton-zoukermpergk
SHARE THIS
0
SHARES

Μερικοί από τους βασικούς κι ισχυρότερους μετόχους του Facebook θέλουν εκτός του κοινωνικού δικτύου τον ιδρυτή και CEO, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τα πρόσφατα προβλήματα με την διαρροή πληροφοριών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο hedge fund Trillium Asset Management και την στηρίζουν πολλοί που επιθυμούν ο Ζούκερμπεργκ να εκπαραθυρωθεί  από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, όπως ο Σκοτ Στρίνγκερ που διαχειρίζεται μετοχές αξίας περίπου 895 εκατ. δολαρίων της εταιρίας. 

«Έχουμε ανησυχίες για τη δομή του συμβουλίου που η εταιρεία δε φαίνεται έτοιμη να αντιμετωπίσει και που μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους — σε επίπεδο φήμης, ρυθμίσεων και άλλων», είχε δηλώσει το καλοκαίρι ο Στρίνγκερ, επισημαίνοντας πως το επόμενο βήμα είναι να αντικαταστήσουν τον Ζούκερμπεργκ με έναν ανεξάρτητο εκτελεστικό διευθυντή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook είχε κληθεί πρόσφατα να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που η εταιρεία χειρίζεται προσωπικά δεδομένα χρηστών μετά από την δημοσιοποίηση του σκανδάλου Cambridge Analytica τον Μάρτιο, που επηρέασε συνολικά πάνω από 87 εκατ. χρήστες!

 


ΦΩΤΟ: REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook