
Λύθηκε άραγε το μυστήριο της δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι; Αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του New Hamshire.
Μια φωτογραφία του Λι Χάρβει Όσβαλντ, φερόμενου ως δολοφόνου του JFK, στην αυλή του σπιτιού του, όπου κρατά μια καραμπίνα ίδιου τύπου με εκείνη μέσω της οποίας επλήγη θανάσιμα ο αμερικανός πρόεδρος, κρίνεται ως αυθεντική από το αμερικανικό πανεπιστήμιο.

«Η λεπτομερής ανάλυση της στάσης του Όσβαλντ, ο φωτισμός, οι σκιές και το τουφέκι στα χέρια του αντικρούουν το επιχείρημα ότι η φωτογραφία είναι πειραγμένη» αναφέρει στον Ιndependent ο Hary Farid, καθηγητής πληροφορικής και πρωτοπόρος στον τομέα της ψηφιακής ανάλυσης.

Τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια η δολοφονία του JFK έχει γεμίσει χιλιάδες σελίδες με θεωρίες συνωμοσίας και μυστηρίου, ενώ το γεγονός έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη όχι μόνο στην αμερικανική κοινωνία αλλά και τη λαϊκή κουλτούρα.
O Τζον Kένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου του 1963 με δύο τραύματα, ένα στο λαιμό και ένα το κεφάλι. Οι αρχές συνέλαβαν τον Λι Χάρβει Όσβαλντ, ο οποίος ωστόσο δολοφονήθηκε πριν προλάβει να περάσει από δίκη, γεγονός που ενέτεινε τις υποψίες ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση εναντίον του Κένεντι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2013, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης, το 61% των αμερικανών ακόμη πίστευε πως υπήρξε μια συνωμοσία για τη δολοφονία του Κένεντι, ενώ μόλις ένα 30% θεωρούσε ότι ο Όσβαλντ έδρασε μόνος του.
Η δολοφονία του Κένεντι δεν έχει σταματήσει πάντως -πέντε δεκαετίες μετά- να απασχολεί τα αμερικανικά και διεθνή μέσα, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Πριν από μερικές ημέρες, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα μια απόρρητη αναφορά σύμφωνα με την οποία ανώτατοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας είχαν πάρει μέρος στην απόκρυψη στοιχείων στην υπόθεση της δολοφονίας του Κένεντι. Ιθύνων νους αυτής της προσπάθειας ήταν ο ίδιος ο διοικητής της υπηρεσίας Τζ. ΜακΚόουν, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και είναι διαθέσιμο για μελέτη στο αρχείο εθνικής ασφαλείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr