Μικρό διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της βρετανικής Sun για τη νίκη και την πρόκριση της Αγγλίας στον αγώνα με την Κολομβία για το Μουντιάλ 2018.
Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρίσκεται στις «8» καλύτερες ομάδες του κόσμου, σπάζοντας, παράλληλα, την κατάρα των πέναλτι.
Όμως, ήρθε η Sun να... δυναμιτίσει το κλίμα, προκαλώντας ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Η εφημερίδα, στο προσφιλές για αυτήν στιλ, θέλησε να κάνει ένα ακόμη λογοπαίγνιο για το παιχνίδι και στο πρωτοσέλιδό της χαρακτήριζε την Κολομβία ως τη χώρα που έχει δώσει στον πλανήτη την Σακίρα, τον καφέ και την... κοκαΐνη.
Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε την αντίδραση του πρέσβη της Κολομβίας στο Λονδίο, ο οποίος δήλωσε:
«Είναι τουλάχιστον λυπηρό να χρησιμοποιούν μια τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση για να στοχοποιήσουν μια ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα ζήτημα εκτός θέματος».
Η εφημερίδα απάντσηε μάλλον ειρωνικά, αναφέροντας ότι «το πρωτοσέλιδο ήταν αρκετά χαλαρό ακριβώς επειδή πρόκειται για το Μουντιάλ και ότι ελπίζει πως θα δώσει ώθηση στη... βιομηχανία καφέ της Κολομβίας».
Για την ιστορία, ο πρέσβης της Κολομβίας, Νέστορ Οσόριο, είχε προβλέψει ότι η ομάδα του θα νικήσει με 3-2.
ΦΩΤΟ: REUTERS