Μνήμες σκοτεινών εποχών στς ΗΠΑ: Τραβούν με σχοινί συλληφθέντα (βίντεο)

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα που όντως θυμίζει άλλες, "σκοτεινές" εποχές στο Τέξας, με έναν έφιππο αστυνομικό ο οποίος τραβά με σχοινί αφροαμερικανό.

SHARE THIS
0
SHARES

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα που όντως θυμίζει άλλες, "σκοτεινές" εποχές στο Τέξας, με έναν έφιππο αστυνομικό ο οποίος τραβά με σχοινί αφροαμερικανό. Ήταν τόση δε η κατακραυγή, ώστε το αστυνομικό τμήμα του Τέξας ζήτησε συγγνώμη για "αχρείαστο εξευτελισμό". 

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Δύο αστυνομικοί πάνω σε άλογα από το τμήμα του Galveston συνοδεύουν έναν αφροαμερικανό ο οποίος έχει συλληφθεί και του έχουν περάσει χειροπέδες. Ο άνδρας είναι ένας 43χρονος με το όνομα Donald Neely. Ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να έχει περάσει ένα σχοινί γύρω από τον συλληφθέντα, με το οποίο και τον τραβά.

 

Όσο για το φοβερό αδίκημα; Παράνομη είσοδος σε οίκημα! Μάλιστα, ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή. 

Οι Αρχές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο άνδρας δεν ήταν δεμένος με σκοινί αλλά με χειροπέδες, αλλά αυτό δεν εξηγεί το γιατί ζήτησαν συγγνώμη, ούτε όμως αυτό που έχει αποτυπωθεί στο οπτικό υλικό.   

Να σημειωθεί πως η πρακτική δεσίματος με σχοινί υπόπτου εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται κατά περίπτωση στην κομητεία Γκάλβεστον. Πλέον όμως, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι, εξετάζεται κατάργηση της.

Ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης της κομητείας Γκάλβεστον, Λίον Φίλιπς, έκανε λόγο για ντροπιαστική στιγμή, ενώ τόνισε πως ο Αφροαμερικανός έπασχε από ψυχική ασθένεια οπότε οι αστυνομικοί θα έπερεπε να περιμένουν να καταφθάσει περιπολικό ανεξάρτητα από τον χρόνο αναμονής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook