X

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο: Γιατί δεν θα παραστεί ο Κάρολος παρά τη συγγένεια και τη φιλία τους

Παρουσία της βασίλισσας Καμίλα θα τελεστεί το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μιας και ο βάσιλιας Κάρολος δεν θα παραστεί

Γράφει: TheToc team

Δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο βασιλιάς Κάρολος, παρά τη συγγένεια και τη στενή φιλία που τους συνέδεε, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του παλατιού, ο Βρετανός μονάρχης συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα συγκεντρωθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στις 27 Φεβρουαρίου προς τιμήν του πρώην και τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως η τελετή διοργανώνεται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενδεικτικό της στενής φιλικής σχέσης που διατηρούσε με πολλά μέλη της ο Κωνσταντίνος, αλλά και της συγγενικής σχέσης, καθώς ο πατέρας του, βασιλιάς Παύλος Α', ήταν ξάδερφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου.

Της λειτουργίας θα χοροστατήσει ο ηγούμενος του Ουίνδσορ Αιδεσιμότατος Δρ Κρίστοφερ Κόκσγουορθ, ενώ το ορθόδοξο σκέλος αυτής θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιότατος θα χοροστατήσει την επομένη, Τετάρτη 28/2, της επιμνημόσυνης δέησης που θα τελεστεί στον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας στο Bayswater του δυτικού Λονδίνου.

Αυτό το ανοιχτό μνημόσυνο διοργανώνεται ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής όσα μέλη της παροικίας το επιθυμούν.

Να τονισθεί ότι παρά τη συγγένεια και τη φιλία του με τον τέως βασιλιά Κωνσταντινο, ο Βρετανός μονάρχης δε θα μπορέσει να παραστεί στη λειτουργία, καθώς έχει πλέον προσωρινά αποσυρθεί από δημόσιες εμφανίσεις λόγω της διάγνωσής του με καρκίνο και την έναρξη της θεραπείας του.