Μόνος επιζών! Για πρώτη φορά στον φακό ο "ιθαγενής στην τρύπα" (βίντεο)

Η θλιβερή ιστορία πίσω από τις εικόνες του ανθρώπου που ειναι γνωστός ως "ιθαγενής στην τρύπα". Ζει μόνος του εδώ και 22 χρόνια αφού αφανίστηκε η φυλή του.

SHARE THIS
0
SHARES

Η θλιβερή ιστορία πίσω από τις εικόνες του ανθρώπου που ειναι γνωστός ως "ιθαγενής στην τρύπα". Ζει μόνος του εδώ και 22 χρόνια αφού αφανίστηκε η φυλή του στη Βραζιλία.

Ο «ιθαγενής στην τρύπα» ονομάστηκε έτσι λόγω των βαθιών λάκκων που συνηθίζει να σκάβει, είτε για να αιχμαλωτίσει ζώα είτε για να να κρυφτεί από τα αδιάκριτα βλέμματα όσων κατά καιρούς τον αναζητούν. Καταγράφηκε πρόσφατα από τον φακό κυβερνητικών υπηρεσιών.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζεται να κόβει δέντρα ημίγυμνος, κοντά στην καλύβα του όπου έχει φυτέψει δέντρα παπάγιας και ψηλές καλαμποκιές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τον ιθαγενή για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 αλλά τους πήρε δύο ολόκληρα χρόνια να να μπορέσουν να φωτογραφήσουν το πρόσωπό του μοναχικού άνδρα, ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι περίπου 50 ετών. 

Πλέον περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κυνηγώντας αγριόχοιρους, πουλιά και πιθήκους με τόξο και παγίδες, και καλλιεργώντας το μποστάνι του.

Η ιστορία του είναι τραγική. Η οικογένεια, η φυλή και όλοι οι σύντροφοι του «ιθαγενή στην τρύπα» σφαγιάστηκαν από τις αξίνες αγροτών οι οποίοι θέλησαν να οικειοποιηθούν τη γη τους στα τέλη της δεκαετίας του 80. Η σφαγή έγινε το 1995.  Πρόκειται για μία ολόκληρη φυλή ιθαγενών οι οποίοι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης με εξαίρεση τον άντρα αυτόν. 

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook