Δύο από τις γυνάικες αγννούνται. Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς τους σε ασφαλές σημείο
Οι πέντε από τις επτά Γιαπωνέζες βρέθηκαν από ψαράδες αλλά δεν μπορούσαν να τις πλησιάσουν λόγω των μεγάλων κυμάτων. Ο ύφαλος αυτός απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το σημείο όπου καταδύθηκαν την Παρασκευή. Ένα ελικόπτερο κατάφερε να παραλάβει τη μία από τις γυναίκες και έριξε τρόφιμα για τις υπόλοιπες τέσσερις οι οποίες αναμένεται να επιβιβαστούν σε μια σωστική λέμβο.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη των δύο άλλων μελών της ομάδας.
Το ιστορικό της εξαφάνισης
Οι επτά Γιαπωνέζες —πέντε τουρίστριες και δύο εκπαιδεύτριες καταδύσεων— εξαφανίστηκαν κατα τη διάρκεια κατάδυσης στα ανοιχτά του νησιού Νούσα Λεμπόγκαν. Όλες τους ήταν έμπειρες. Η περιοχή θεωρείται επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Ο καπετάνιος του σκάφους που τις συνόδευε είπε ότι τις ακολουθούσε από κοντά, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα λόγω μιας ξαφνικής καταιγίδας. Οδήγησε το σκάφος του σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου θα αναδύονταν οι γυναίκες τη συμφωνημένη ώρα και όταν εκείνες δεν εμφανίστηκαν, ειδοποίησε τις αρχές.