Μπορούν αυτοί οι δύο να φέρουν τον πλανήτη στο «σημείο μηδέν»;

Επικίνδυνα παιχνίδια με το πυρηνικό τους οπλοστάσιο παίζουν Βόρεια Κορρέα και Ηνωμένες Πολιτείες με «παρατηρητή» την Μόσχα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπορούν αυτοί οι δύο να φέρουν τον πλανήτη στο «σημείο μηδέν»;

Επικίνδυνα παιχνίδια με το πυρηνικό τους οπλοστάσιο παίζουν Βόρεια Κορρέα και Ηνωμένες Πολιτείες με «παρατηρητή» την Μόσχα που υποπτεύεται ότι ο Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να επιταχύνει και να δικαιολογήσει το πρόγραμμα επανεξοπλισμού του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου στην Ευρώπη!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κλιμάκωσε την επιθετική του τακτική και μετά την πρόσφατη τριπλέτα αποτυχημένων εκτοξεύσεων κατάφερε τη νύχτα της Δευτέρας να εκτοξεύσει πύραυλο που πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας!

Η νέα επιθετική κίνηση προκάλεσε συναγερμό και την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζήτησαν Ιαπωνία και ΗΠΑ με τον Τραμπ να προειδοποιεί τον Κιμ. Γ. Ουν με όλα τα ενδεχόμενα.

Πλησιάζει η μέρα επίθεσης των ΗΠΑ στη Βόρειο Κορέα λέει ιάπωνας καθηγητής

Ο καθηγητής του καθηγητής του πανεπιστημίου Τακουσόκου, Καβακάμι Τακάσι εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν θα κάνει το επόμενο χτύπημα στις 9 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Ίδρυσης του Κράτους. Το χτύπημα αυτό πρόκειται να ξεπεράσει και την «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αν θα δράσουν πριν ή μετά αυτή την ημερομηνία. «Πιστεύω ότι η ημέρα επίθεσης των ΗΠΑ στη Β. Κορέα πλησιάζει» σημειώνει ο Ιάπωνας Καθηγητής


Το χτύπημα αυτό πρόκειται να ξεπεράσει και την «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αν θα δράσουν πριν ή μετά αυτή την ημερομηνία.

Ο Τραμπ δοκιμάζει τα δικά του νέα πυρηνικά όπλα

Οι ΗΠΑ έκαναν στις αρχές Αυγούστου νέα επιτυχημένη δοκιμή στη Νεβάδα της νέας τους πυρηνικής βόμβας B61-12 όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA). Οι βόμβες βαρύτητας Β61-12, χωρίς πυρηνική κεφαλή, έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη F-15E, στο πεδίο δοκιμών Tonopah, στη Νεβάδα, στις 8 Αυγούστου.

« Οι δοκιμές είχαν σκοπό να ελέγξουν τις μη πυρηνικές λειτουργίες της βόμβας και την ικανότητα του αεροσκάφους να φέρει εις πέρας την ακριβή ρίψη της", σύμφωνα με μια δήλωση από την NNSA .

«Το πρόγραμμα Β61-12 προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την εκπλήρωση των εθνικών απαιτήσεων ασφαλείας», δήλωσε ο Φιλ Κάλμπος, αναπληρωτής διευθυντής NNSA για τα αμυντικά προγράμματα. «Αυτές οι ρεαλιστικές πτητικές δοκιμές επικυρώνουν το σχεδιασμό της B61-12 όσον αφορά την απόδοση του συστήματος».

« Οι δοκιμές είχαν σκοπό να ελέγξουν τις μη πυρηνικές λειτουργίες της βόμβας και την ικανότητα του αεροσκάφους να φέρει εις πέρας την ακριβή ρίψη της", ανέφερε επιπλέον η NNSA .

Ποιος είναι ο αληθινός στόχος του Τραμπ

Πίσω από την αναθέρμανση του προγράμματος των πυρηνικών των ΗΠΑ εκτιμάται ότι κρύβονται πιέσεις από βουλευτές και γερουσιαστές,για «απόσυρση» από μια πυρηνική συνθήκη ορόσημο με τη Ρωσία.

Οταν οι ΗΠΑ δοκίμασαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο τις Β61-12, ο Μπράιαν Μπέκερ, διευθυντής του αντιπολεμικού συνασπισμού ANSWER εκτιμούσε: «Για να γλιτώσει τους επικριτές του, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτική, ο Τραμπ έδωσε... λευκή επιταγή στους στρατηγούς του. Έχουν τώρα μια μεγάλη ελευθερία και δοκιμάζουν όλα τα όπλα που θέλουν να δοκιμάσουν, αλλά μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν».

B61-12 :Το νέο πυρηνικό υπερόπλο των ΗΠΑ

Η B61-12 θα αντικαταστήσει τη βόμβα βαρύτητας B61, έναν από τους κύριους πυλώνες του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και ένα μέρος της λεγόμενης τριάδας αέρος-ξηράς-θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει και τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Οχάιο και τα πασίγνωστα βομβαρδιστικά B-52. Η πρώτη παραγωγή της βόμβας προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2020.


Μόσχα: Η Β61-12 παραβιάζει τη Συνθήκη μη διάδοσης Πυρηνικών

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ η απόφαση των ΗΠΑ να εντάξουν στους εξοπλισμούς τους την ατομική βόμβα В61-12 και να την εγκαταστήσουν σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μπορεί να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η Ιδιομορφία της νέας εκδοχής της В61-12, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των αμερικανών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, συνίσταται στο ότι θα είναι όπως οι ίδιοι λένε «πιο ηθική» (more ethical) και «πιο κατάλληλη για χρήση» (more usable), επειδή διακρίνεται για την μεγάλη της ακρίβεια και τις δήθεν λιγότερες καταστροφικές συνέπειες για τον αστικό πληθυσμό σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες εκτάσεις», επεσήμανε ο ρώσος διπλωμάτης, με αφορμή την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταστήσουν την συγκεκριμένη τροποποιημένη ατομική βόμβα σε εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι η αναμενόμενη εγκατάσταση της βόμβας В61-12, παραβιάζει τις απαιτήσεις που επιβάλλει η Συνθήκη Mη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων (Non Proliferation Treaty).

Η δεύτερη δοκιμή της πυρηνικής βόμβας θα μπορούσε να δείξει ότι η Ουάσιγκτον επιταχύνει το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, προειδοποίησε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defence, Ιγκόρ Κοροτσένκο.

«Το γεγονός της δοκιμής, αυτής της τροποποίησης της ατομικής βόμβας, δείχνει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την επιτάχυνση του προγράμματος επανεξοπλισμού του πυρηνικού της οπλοστασίου στην Ευρώπη, καθώς και ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες εξετάζουν το σενάριο ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη», δήλωσε ο στρατιωτικός παρατηρητής στο RIA Novosti.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ CHRISTIE'S 07 Μαϊ 2021 | 21:27

Alrosa Spectacle: Το διαμάντι των 101 καρατίων "στο σφυρί" σε δημοπρασία στη Γενεύη

Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ κοπεί στη Ρωσία, μια πέτρα 100,94 καρατιών, που ονομάζεται Alrosa Spectacle

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ 07 Μαϊ 2021 | 20:45

Εμβόλια: Πέντε χώρες της ΕΕ παίρνουν αποστάσεις από την άρση της πατέντας

Διχασμένοι οι 27 στην πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού

35.069.641 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ 07 Μαϊ 2021 | 19:12

"Πατάει γκάζι" η Βρετανία: Εμβολιασμένοι 2 στους 3 ενήλικους πολίτες της χώρας - Πόσοι έχουν κάνει και τη 2η δόση

Τα δύο τρίτα των Βρετανών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέχρι σήμερα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΗΜΕΡΩΣΗ 07 Μαϊ 2021 | 16:34

Το εμβόλιο της Pfizer ενδεχομένως να προκαλεί οίδημα στο πρόσωπο σε όσους έχουν κάνει ενέσιμα εμφυτεύματα

Ο ΕΜΑ ολοκλήρωσε την έρευνα του για τις αναφορές σχετικά με πρήξιμο του προσώπου μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer/ΒιοNTech.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΜΑ 07 Μαϊ 2021 | 15:45

ΕΜΑ: Στο μικροσκόπιο νέες αναφορές για το Astrazeneca - Εξετάζεται για σύνδρομο Guillain-Barré

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει αναφορές για το εμβόλιο της Astrazeneca.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 07 Μαϊ 2021 | 15:11

Κορονοϊός: Οι αμερικανοί φοβούνται να βγάλουν τη μάσκα παρά τη χαλάρωση του μέτρου - "Νιώθεις γυμνός"

Κάποιοι Αμερικανοί διστάζουν να βγάλουν τη μάσκα τους παρά τη χαλάρωση των κανόνων για τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ 07 Μαϊ 2021 | 14:52

Ιταλία: Δεύτερη δόση στην...παραλία - Προσαρμόζεται στις καλοκαιρινές διακοπές η στρατηγική εμβολιασμού

Οι ιταλικές αρμόδιες αρχές προσαρμόζουν συνεχώς την στρατηγική εμβολιασμού στα νέα δεδομένα.

«ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ» 07 Μαϊ 2021 | 14:16

Βρετανία: Τέλος το εμβόλιο της AstraΖeneca για τους κάτω των 40 ετών

Η επιτροπή εμβολίων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σε άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να προσφέρεται εναλλακτική λύση από το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ 07 Μαϊ 2021 | 14:12

Κατεχόμενα - Viral το τεράστιο άγαλμα του αγρότη: "Βλέπουν" σεξουαλικά υπονοούμενα

Σχόλια έχει προκαλέσει το άγαλμα που πρόκειται να τοποθετηθεί στην Κερύνεια - Η γονατιστή στάση του αγρότη για ορισμένους αφήνει "σεξουαλικά υπονοούμενα".

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ 07 Μαϊ 2021 | 12:59

Σάλος στη Τουρκία με γυμνά μοντέλα: Καυτές πόζες σε σκάφος εν μέσω Ραμαζανιού - Τι απάντησαν στον ανακριτή [εικόνες - βίντεο]

Οι καυτές πόζες γυμνών μοντέλων σε σκάφος στην Τουρκία και η ανάκριση από την αστυνομία.

ΕΞΕΛΕΞΗ Η ΤΖΙΛ ΜΟΡΤΙΜΕΡ 07 Μαϊ 2021 | 12:31

Ιστορική νίκη Τζόνσον: Γκρέμισε το προπύργιο των Εργατικών στο Χάρτλπουλ - Εξέλεξε βουλευτή για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια

Η νίκη στο Χάρτλπουλ της βορειανατολικής Αγγλίας προσφέρει στον Τζόνσον ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ 07 Μαϊ 2021 | 11:02

Ινδία - Σοκ από το νέο τραγικό ρεκόρ: 1,5 εκατ. κρούσματα κορονοϊού σε μία εβδομάδα

Ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών στην Ινδία την ώρα που τα ποσοστά των εμβολιασμών καταγράφουν δραματική μείωση λόγω έλλειψης προμηθειών και προβλημάτων μεταφοράς.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ 07 Μαϊ 2021 | 08:49

Κύπρος: Σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Μαΐου το CoronaPass - Πού θα χρησιμοποιείται

Σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Μαΐου το CoronaPass στην Κύπρο. Διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας Κ. Ιωάννου.