Μυστήριο στον Άρη: Χάθηκε το μεθάνιο που είχε εντοπισθεί από το ρόβερς

Σε πραγματικό μυστήριο εξελίσσεται το αέριο μεθάνιο στον Άρη και αυτό γιατί μία φορά ανιχνεύεται στην ατμόσφαιρα και την επόμενη δεν υπάρχει!

mustirio-ston-ari-xathike-to-methanio-pou-eixe-entopisthei-apo-to-robers
SHARE THIS
0
SHARES

Σε πραγματικό μυστήριο εξελίσσεται το αέριο μεθάνιο στον Άρη και αυτό γιατί μία φορά ανιχνεύεται στην ατμόσφαιρα και την επόμενη δεν υπάρχει!

Μάλιστα, τώρα υπάρχει και νέο «κρούσμα» το οποίο αφορά στη μεγάλη ποσότητα μεθανίου (21 μέρη ανά δισεκατομμύριο) που ανίχνευσε προ ημερών το ρόβερ Curiosity της NASA.

Η νέα μέτρηση που έκανε το ρόβερ, έδειξε ότι η ποσότητα του μεθανίου όχι μόνο δεν ήταν πια καθόλου αυξημένη, αλλά είχε πέσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, κάτω από το ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο (ppb), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». 

«Το μυστήριο του μεθανίου συνεχίζεται», δήλωσε ο επιστήμονας της αποστολής του Curiosity 'Ασγουιν Βασαβάντα του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA. «Έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κίνητρο να συνεχίσουμε τις μετρήσεις και σπάμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε γιατί το μεθάνιο συμπεριφέρεται έτσι στην αρειανή ατμόσφαιρα».

Η ύπαρξη μεθανίου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το εν λόγω αέριο δεν παράγεται μόνο από φυσικές γεωχημικές διαδικασίες, αλλά επίσης από βιολογικές πηγές, κυρίως μικροοργανισμούς. 'Αρα, η παρουσία του θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπήρξε ή υπάρχει ακόμη ζωή στον Άρη. 

φωτό NASA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook