X

NBC News: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου "μ@@@@α" γιατί εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός

Για τον Τζο Μπάιντεν, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου είναι το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Γράφει: TheToc team

Aίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν κατά του Μπενιαμίν Ντανιάχου κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

"Η πολιτική που ακολουθεί αυτός ο τύπος, φρενάρει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα. Είναι μα@@@ας"... φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, παρεμποδίζοντας την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Σύμφωνα με το NBC News, που επικαλείται πηγή κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Νετανιάχου "μα@@@α" (a**hole) τρεις φορές και έπειτα είπε ότι ο "Bibi" (το παρατσούκλι του ισραηλινού πρωθυπουργού), τα έχει κάνει… μαντάρα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ότι τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και το Λονδίνο, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Διαβάστε Επίσης

Για τον Τζο Μπάιντεν, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου είναι το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά σχόλια του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δύο ηγέτες έχουν μια σχέση σεβασμού. "Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος στα σημεία που διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά πρόκειται για μια σχέση δεκαετιών που σέβεται δημόσια και ιδιωτικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος.