X

Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει την κορυφαία στρατιωτική Ακαδημία της Βρετανίας: Οι δόκιμοι και η αφόρητη πίεση

Ο θάνατος ενός τελειόφοιτου της στρατιωτικής Ακαδημίας Sandhurst εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα που θα έπρεπε να λαμβάνει το υψηλού κύρους ίδρυμα

Γράφει: TheToc team

Για τη βρετανική αστυνομία ο πρόσφατος θάνατος ενός τελειόφοιτου της στρατιωτικής Ακαδημίας Sandhurst στις εγκαταστάσεις που υψηλού κύρους ιδρύματος δεν αποτελεί μυστήριο. Ο δόκιμος αξιωματικός Έντουαρντ Μίλνερ αυτοπυροβολήθηκε λίγη ώρα πριν επιστρέψει στον κοιτώνα του, έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές.

Ωστόσο, η αυτοκτονία του εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την Ακαδημία που επαιδεύει τη στρατιωτική ελίτ της Βρετανίας. Η αυτοκτονία του Μίλνερ είναι απλώς η νεότερη τραγωδία που χτυπά την πόρτα του Sandhurst όπου στο παρελθόν έχουν φοιτήσει οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η σορός του Μίλνερ βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε έναν επαρχιακό δρόμο του δυτικού Σάσεξ. Δίπλα του βρέθηκε μια καραμπίνα, ενώ η έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρχε άλλος επιβάτης στο αυτοκίνητο.

Ο δόκιμος αξιωματικός Έντουαρντ Μίλνερ.

Στο κενό οι δεσμεύσεις για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους δόκιμους

Τα ερωτήματα πληθαίνουν καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την αυτοκτονία της μόλις 21 ετών δοκίμου Ολίβια Περκς, μέσα στον κοιτώνα της. Η έρευνα είχε καταλήξει ότι η νεαρή γυναίκα είχε οδηγηθεί στην αυτοχειρία έπειτα από ψυχική κατάρρευση που είχε υποστεί από τη μεγάλη πίεση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της, κατά την οποία δεν είχε καμία βοήθεια.

Μετά τον θάνατό της, η Ακαδημία Sandhurst είναι δεσμευθεί ότι θα λάμβανε συγκεκριμένα μέτρα.

Το κεντρικό κτίριο της Ακαδημίας Sandhurst.

Τώρα, κατηγορείται ότι δεν αναλήφθηκε ποτέ καμία πρωτοβουλία για την προστασία της ψυχικής υγείας των δοκίμων.

Ανησυχητικά στατιστικά

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, από το 2017 έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες ανδρών δόκιμων αξιωματικών, ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών.

Το στοιχείο αυτό αναγόμενο στα εθνικά ποσοστά αυτοκτονιών στη Βρετανία δείχνει ότι οι αυτοκτονίες στον βρετανικό στρατό είναι σε πολύ υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το 2023 αυτοκτόνησαν επτά δόκιμοι ενώ, πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2018 είχε αυτοκτονήσει ένας.

Διαβάστε Επίσης