Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) από υποβρύχιο, στ' ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα που φοβάται τη διεξαγωγή νέας πυρηνικής ή πυραυλικής δοκιμής,
Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ η απόσταση που αυτός διένυσε υπολογίζεται στα 30 χλμ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας, η πτήση του πυραύλου ήταν διάρκειας «μερικών λεπτών».
Το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, προσπαθεί να διευκρινίσει εάν η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη και για ποιες αιτίες.
Σε πολιτικό επίπεδο, η κεντρική διάσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Πιονγκγιάνγκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσα σε 36 χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι η εκτόξευση αυτή, σκόπευε ν' αναδείξει τη Βόρεια Κορέα ως ηγετική στρατιωτική και ενδεχόμενα πυρηνική δύναμη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr