Τουλάχιστον 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενδέχεται να επηρεαστούν από την εξάπλωση του κοροναϊού και την επακόλουθη διακοπή λειτουργίας εργοστασίων στην Κίνα, αναφέρει μελέτη της Dun & Bradstreet.
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα 51.000 εταιρείες παγκοσμίως, έχουν έναν ή περισσότερους προμηθευτές άμεσης ή "πρώτης βαθμίδας" (tier 1) στην περιοχή που έχει κτυπηθεί από τον κοροναϊό, ενώ τουλάχιστον 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως έχουν έναν ή περισσότερους προμηθευτές της κατηγορίας tier 2.
Ήδη η FIAT έκανε γνωστό ότι το εργοστάσιο που διατηρεί στη Σερβία σταματά την παραγωγή, μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης κάποιων ανταλλακτικών τα οποία εισάγει από την Κίνα εξαιτίας του κοροναϊού που έχει "κτυπήσει" την Κινεζική οικονομία.
Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους και στην τροφοδοσία της αγοράς. Η Apple ήταν από τις πρώτες που "έκρουσαν" τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως τόσο η ζήτηση όσο και η παραγωγή της έχει επηρεαστεί από τον κοροναϊό στην Κίνα. Αποτέλεσμα λιγότερα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού να είναι διαθέσιμα το επόμενο διάστημα προς πώληση στο εξωτερικό. Η λίστα των εταιρειών που αναθεωρούν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για τα επόμενα τρίμηνα μεγαλώνει με τις διεθνείς αγορές να κινούνται σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας και των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr