Νέα πρόκληση από τον Αμπε

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έστειλε προσφορά στο Βωμό Γιασουκούνι, τον οποίο άλλες χώρες της Ασίας θεωρούν σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταρισμού του 20ού αιώνα, πριν την επίσκεψη Ομπάμα

nea-proklisi-apo-ton-ampe
SHARE THIS
0
SHARES

Η επίσκεψη του Αμπε στο βωμό Γιασουκούνι, τον περασμένο Δεκέμβριο, εξόργισε την Κίνα και τη Νότια Κορέα, ενώ ανάγκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες -τον πλέον στενό σύμμαχο της Ιαπωνίας- να εκφράσουν την απογοήτευσή τους.

Αυτή τη φορά δεν πήγε στο βωμό

Τίποτα από όλα ωστόσο δεν πτόησαν, από ό,τι φαίνεται, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό που σήμερα έστειλε στο σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταρισμού του παρελθόντος μια εθιμοτυπική προσφορά.

Η κίνηση του αυτή γίνεται δύο 24ωρα πριν την τριήμερη επίσκεψή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ιαπωνία. Κίνηση που δεν αποκλείεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Ιαπωνίας με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά απέφυγε να επισκεφτεί το βωμό.

Στο Γιασουκούνι

Στα πρόσωπα που τιμώνται στο βωμό είναι και 14 Ιάπωνες ηγέτες που καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου από ένα δικαστήριο των Συμμάχων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με τους νεκρούς της Ιαπωνίας.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook