Νεαροί Λιβανέζοι γδύνονται για τη γυμνόστηθη σκιέρ

Γυμνή διαμαρτυρία νεαρών Λιβανέζων ως συμπαράσταση στη αθλήτρια του σκι Ζάκι Σαμούν που «σκανδάλισε» τη χώρα με το βίντεο από την προκλητική της φωτογράφιση #stripforjackie

|
SHARE THIS
0
SHARES

Νεαροί Λιβανέζοι (αλλά και άλλης εθνικότητας) γδύνονται ως ένδειξη συμπαράστασης στην 22χρονη σκιέρ Ζάκι Σαμούν που εκπροσωπεί την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, και τον σάλο που δημιουργήθηκε στη χώρα μετά την δημοσιότητα ενός βίντεο από μια τολμηρή φωτογράφηση που είχε κάνει στο παρελθόν.

Με το hashtag #StripForJackie νεαροί Λιβανέζοι φωτογραφίζονται καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην νεαρή αθλήτρια

Στο βίντεο η όμορφη αθλήτρια απεικονίζεται με το στήθος της γυμνό, ενώ ποζάρει σε φωτογραφικό φακό, γεγονός το οποίο ώθησε τις αρχές να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου δήλωσε ότι η νεαρή αθλήτρια προσβάλει την υπόληψη της χώρας και θα πρέπει τιμωρηθεί, ενώ η υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε, ζήτησε να παρθούν μέτρα εναντίον της σκιέρ από την ολυμπιακή επιτροπή.

Με το hashtag #StripForJackie (γδυθείτε για την Ζάκι) πολλοί ήταν οι Λιβανέζοι που καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία, φωτογραφήθηκαν στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην αθλήτρια που ζήτησε συγνώμη.

Οι νεαροί Λιβανέζοι κρατούσαν στα χέρια τους ταμπέλες που έγραφαν: «Δεν είμαι γυμνός. Είμαι φοιτητής ιατρικής, καλλιτέχνης, σκηνοθέτης κ.λπ.». Οι συμμετέχοντες της καμπάνιας υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο αγωνίζονται κατά της λογοκρισίας και υπέρ της ελευθερίας.

«Τον περασμένο μήνα, στον Λίβανο δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από άγριο ξυλοδαρμό από τους συζύγους τους. Ο σύζυγος της μιας από τις δύο, ο οποίος την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, παραδόθηκε στην αστυνομία. Όμως, δεν παραδόθηκε γιατί ένιωθε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του. Παραδόθηκε επειδή ο δικηγόρος του τον συμβούλευσε ότι έτσι θα καταφέρει να αποφύγει τη θανατική ποινή και τελικά θα εξασφαλίσει πιο ήπια μεταχείριση από τον δικαστή.

«Κανείς πολιτικός δεν εξοργίστηκε για τις γυναίκες που δολοφονούνται από τους συζύγους τους και βιάζονται καθημερινά στον Λίβανο. Αλλά αυτές δεν ήταν γυμνόστηθες»

Κανείς πολιτικός δεν εξοργίστηκε για το θάνατο αυτών των γυναικών, και όλων των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας καθημερινά στον Λίβανο.

Αυτές οι γυναίκες, βέβαια δεν ήταν γυμνές όταν σκοτώθηκαν σαν τα ζώα στο σφαγείο.

Σ' αυτή τη χώρα λοιπόν, που άλλες γυναίκες πέφτουν θύματα βίας ή δολοφονούνται και βιάζονται καθημερινά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εστίασαν σε μία ταλαντούχα, όμορφη γυναίκα που εκπροσωπεί τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να πούμε στους φίλους μας να θέσουν σωστά τις προτεραιότητές τους».

Αυτά αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την καμπάνια που μέσα σε λίγες ώρες έκανε αίσθηση παγκοσμίως. Στην καμπάνια αλληλεγγύης προς την Ζάκι Σαμούν συμμετέχουν νέοι και από άλλες χώρες, βγάζοντας τα ρούχα τους και κρατώντας το σημείωμα #StripForJackie.

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο της Ζάκι Σαμούν.

Εικόνες από την φωτογράφιση της Σαμούν που προκάλεσε σάλο στον Λίβανο
Εικόνες από την φωτογράφιση της Σαμούν που προκάλεσε σάλο στον Λίβανο
Εικόνες από την φωτογράφιση της Σαμούν που προκάλεσε σάλο στον Λίβανο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook