Follow us

Wall Street Journal: Εκθεση "φωτιά" αναφέρει ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο

Έκθεση για την προέλευση του κορονοϊού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση πως ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν είναι εύλογη και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Έκθεση για την προέλευση του κορονοϊού που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση πως ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας είναι εύλογη και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, ανέφερε σε άρθρο της χθες η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου.

Η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στα αποτελέσματά της έρευνας αυτής στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνεται στη WSJ.

Η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το αμερικανικό εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να βρουν απαντήσεις στο ζήτημα της προέλευσης του SARS-CoV-2.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν.

Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών που κυκλοφόρησε όταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τραμπ, ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευθούν, έχουν δηλώσει αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, μια κατηγορία την οποία αρνείται το Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 17:14
Η ΕΚΘΕΣΗ 28 Σεπ 2023 | 16:12

Κορονοϊός: Aύξηση θετικότητας, εισαγωγών και διασωληνώσεων - Σαρώνει η "Eris", 35 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σαρώνει η παραλλαγή "Eris" με αύξηση πάνω από 30% - Αύξηση σε όλους τους δείκτες την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ

ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ 27 Σεπ 2023 | 13:53

Κίνα: Αγριεμένος... ιπποπόταμος επιτέθηκε σε φύλακα ζωολογικού κήπου - Γλίτωσε στο τσακ [Βίντεο]

Η στιγμή που ιπποπόταμος επιτίθεται στον άνθρωπο που πάει να τον ταϊσει.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 26 Σεπ 2023 | 09:22

Κορονοϊός: Εξετάσεις αίματος μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τους ασθενείς με long Covid

Οι ασθενείς με μακροχρόνια Covid (long Covid) έχουν σαφείς διαφορές στην ανοσολογική και ορμονική λειτουργία από τους ασθενείς χωρίς την πάθηση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

BA.2.86 22 Σεπ 2023 | 12:05

Κορονοϊός: Μέσα σε όλα, έρχεται και η... Pirola - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή

Υπάρχει ήδη αύξηση της θετικότητας για SARS-CoV2, όπως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία για COVID-19.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 22 Σεπ 2023 | 08:23

Παγώνη για κορονοϊό: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola - "Μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε"

Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το νέο στέλεχος του κορονοϊού "Pirola", το οποίο όπως είπε, έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ 21 Σεπ 2023 | 16:53

Κορονοϊός: Αύξηση στους θανάτους από COVID-19 την τελευταία εβδομάδα - 39 νεκροί και 25 διασωληνωμένοι

Αύξηση στη θετικότητα και στις εισαγωγές για COVID-19, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 18 Σεπ 2023 | 07:06
SPIKEVAX XBB.1.5 15 Σεπ 2023 | 14:12

Κορονοϊός: Έγκριση της Κομισιόν για το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna

H Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 14 Σεπ 2023 | 15:49

Κορονοϊός: 32 θάνατοι από COVID-19 και 25 διασωληνωμένοι

Καταγράφεται μικρή μείωση στη θετικότητα των δειγμάτων για κορονοϊό και αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η ΥΠΟΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΒΑ.2.86 13 Σεπ 2023 | 20:55

Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο των ειδικών η υποπαραλλαγή Pirola - Ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία

Πρόκειται για υποπαραλλαγή η οποία περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις του κορονοϊού.

12 Σεπ 2023 | 14:51

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας: 41 καλλιτέχνες στο ιστορικό εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη

Ο επιμελητής Κώστας Πράπογλου προσκαλεί 41 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες σύγχρονης τέχνης