Νεκροί τρεις αστυνομικοί στην Κολομβία

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στα σύνορα με την Βενεζουέλα σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς

nekroi-treis-astunomikoi-stin-kolombia
SHARE THIS
0
SHARES

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε στην Κολομβία σε επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κούκουτα, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε σημείο από το οποίο διέρχονταν οι αστυνομικοί.

«Με λύπη σας ενημερώνουμε πως τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια τρομοκρατική ενέργεια και ένας άλλος τραυματίσθηκε, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιοί ήταν οι δράστες της επίθεσης. Ωστόσο στην περιοχή αυτή δραστηριοποιούνται ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), η δεύτερη μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της Κολομβίας, καθώς και συμμορίες που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο ELN, ο οποίος αριθμεί 2.500 μαχητές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διεξάγει διερευνητικές συνομιλίες με την κυβέρνηση για να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία. Από τον Νοέμβριο του 2012 μια τέτοια διαδικασία έχει αρχίσει με τη μεγαλύτερη κολομβιανή ανταρτική οργάνωση, τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Ωστόσο οι προκαταρκτικές συνομιλίες με τον ELN δεν έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και οι αντάρτες έχουν αυξήσει τη συχνότητα των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Μέσα σε περισσότερο από μισό αιώνα, η εσωτερική σύγκρουση στην Κολομβία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από 5,3 εκατ. ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook