Νέο κύμα συλλήψεων στην τουρκική αστυνομία για το σκάνδαλο με Ερντογάν

Σε νέο κύμα συλλήψεων στις τάξεις της αστυνομίας προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν.

neo-kumma-sullipsewn-stin-tourkiki-astunomia-gia-to-skandalo-me-erntogan
SHARE THIS
0
SHARES

Οπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το νέο κύμα συλλήψεων έχει στόχο 18 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπεύθυνος των υπηρεσιών πληροφοριών της εθνικής αστυνομίας Ομέρ Αλτιπαρμάκ και ο πρώην υπαρχηγός της αστυνομίας της Άγκυρας Λοκμάν Κιρτσιλί. Ηδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος δεκάδων αστυνομικών, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι, οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Όλοι κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ότι πρόσκεινται στο θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όλοι κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ότι πρόσκεινται στο θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον πρώην σύμμαχό του, ο οποίος ζει από το 1999 στις ΗΠΑ, ότι χειραγώγησε για να τον βλάψει έρευνα που άρχισε τον Δεκέμβριο για ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονταν ο Ερντογάν και το περιβάλλον του. Τα περισσότερα στοιχεία σε βάρος του Ερντογάν, που ήταν τότε πρωθυπουργός, και σε βάρος της υπουργικής ομάδας του αποκτήθηκαν μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών και δημοσιοποιήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Επικεφαλής της κυβέρνησης από το 2003, ο 60χρονος Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος τον Αύγουστο.

Αφού ξέσπασε αυτή η υπόθεση διαφθοράς, το τουρκικό καθεστώς προχώρησε σε πολλά κύματα εκκαθαρίσεων, με στόχο χιλιάδες αστυνομικούς ή δικαστές, κυρίως αυτούς που είχαν ηγηθεί των πρώτων ερευνών.

Η τουρκική δικαιοσύνη έχει εγκαταλείψει έκτοτε τις διώξεις της σε βάρος των περισσοτέρων προσώπων που πρόσκεινται στην εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook