Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη για μια φωτογραφία που διέρρευσε από ένα ιδιωτικό πάρτι που είχε κάνει στην επίσημη κατοικία της τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες βγήκε αρνητική σε χρήση ναρκωτικών, μετά τη δημοσίευση βίντεο την περασμένη εβδομάδα που τη δείχνει να τραγουδά και να χορεύει με Φινλανδούς τραγουδιστές σε άλλο πάρτι που συμμετείχε.
Αυτή την εβδομάδα, μια άλλη φωτογραφία άρχισε να κυκλοφορεί στα social media, που δείχνει δύο γνωστές influencers να φιλιούνται, καλύπτοντας το γυμνό στήθος τους με την επιγραφή "Φινλανδία", στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στο Ελσίνκι.
"Κατά τη γνώμη μου, η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Δεν θα έπρεπε να είχε τραβηχτεί τέτοια φωτογραφία, αλλά δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο στη συνάντηση", είπε η Μάριν στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας ότι η φωτογραφία ήταν από την κατοικία της.
Η 36χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός, που δεν έχει κρύψει ότι απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της, είπε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού πάρτι με τους φίλους της μετά από ένα μουσικό φεστιβάλ τον Ιούλιο.
"Είχαμε σάουνα, κολυμπήσαμε και περάσαμε χρόνο μαζί", είπε, περιγράφοντας το πάρτι στην παραθαλάσσια κατοικία της.
Οι Φινλανδοί έχουν διχαστεί σχετικά με τη συμπεριφορά της πρωθυπουργού, με κάποιους να υποστηρίζουν τη νεαρή ηγέτη για τον συνδυασμό της ιδιωτικής ζωής με την καριέρα της, ενώ άλλοι έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η κρίση της θα επηρεαζόταν από τις ψυχαγωγικές της δραστηριότητες.
Η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μαρίν, η οποία έγινε η νεότερη εν ενεργεία κυβερνητική ηγέτης στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2019, συμφώνησε την Παρασκευή να κάνει το τεστ ναρκωτικών, λέγοντας ότι δεν είχε πάρει ποτέ ναρκωτικά και ότι δεν είχε δει κανέναν να το κάνει στο πάρτι στο οποίο συμμετείχε.
Η Μαρίν είπε στο Reuters τον Ιανουάριο ότι αυτή και οι νεαρές γυναίκες υπουργοί της είχαν γίνει στόχος εκτεταμένης ρητορικής μίσους για το φύλο και την εμφάνισή τους ενώ ήταν στην εξουσία.