X

Νότια Αφρική: Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στις επτά από τις εννέα επαρχίες

Η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της επιδημίας λόγω του στελέχους Όμικρον, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Γράφει: TheToc team

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάλα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της επιδημίας covid-19 λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, όμως πρόσθεσε ότι προς το παρόν τα νοσοκομεία δεν βρίσκονται υπό πίεση.

Ο Φάλα επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί στις επτά από τις εννέα επαρχίες της χώρας, στις οποίες παρατηρείται και άνοδος των κρουσμάτων της covid-19.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το κύμα αυτό της επιδημίας να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει πολλούς θανάτους και εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Όμικρον είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός προέτρεψε τους συμπατριώτες του να εμβολιαστούν πλήρως κατά της covid-19, τονίζοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη προστασία έναντι του Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ