Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί

Διασυνδέσεις με ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου αλλά και νεοναζί των ΗΠΑ είχε ο δολοφόνος της Τζο Κοξ. O ίδιος είχε αγοράσει εγχειρίδιο κατασκευής όπλων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί

Βιβλία του Χίτλερ αλλά και εγχειρίδια κατασκευής όπλων είχε αγοράσει από οργανώσεις νεοναζί ο δολοφόνος της Τζο Κοξ, αφοσιωμένο μέλος ακροδεξιών οργανώσεων στη Βρετανία αλλά και τις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε η αμερικανική οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό». «Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί


Οι διασυνδέσεις μεταξύ του Μερ και του Springbok Club πηγαίνουν δέκα χρόνια πίσω όταν το διαδικτυακό περιοδικό της οργάνωσης, Springbok Cyber Newsletter, πραγματοποιούσε έρευνα αναζητώντας τον «Τόμας Μερ από το Μπάτλεϊ στο Γιορκσάιρ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συνδρομητές και υποστηρικτές του “S.A. Patriot” (South Africa Patriot, νεοναζιστική έκδοση) ο οποίος είχε μετακομίσει από τη διεύθυνσή του στην περιοχή του Fieldhead Estate της πόλης».

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 2


Το κεντρικό άρθρο, όπως σημειώνει ο Independent, στο τεύχος Ιουνίου 2016 του Springbok Cyber Newsletter επικεντρώνεται στη Βρετανία και το δημοψήφισμα αναφέροντας ότι «την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, όλοι οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας του. Μπορούν είτε να ψηφίσουν να παραμείνουν παγιδευμένοι στην τεχνητή και οπισθοδρομική ΕΕ ή να ανακτήσουν την κυρίαρχη ανεξαρτησία τους»…

«Αλλά δεν πρέπει μόνο να εστιάζουμε σε όλες τις αρνητικές πτυχές της παραμονής στην ΕΕ. Η καμπάνια μας θα πρέπει αρχικά να είναι θετική και αισιόδοξη για ένα μέλλον εκτός της ΕΕ. Το σύνθημα του Πατριωτικού Φόρουμ [ομάδα πατριωτικών οργανώσεων στην οποία ανήκει το Springbok Club είναι μέλος) είναι “Έξω από την Ευρώπη μέσα στον Κόσμο”. Υπάρχει ένα χρυσό μέλλον που περιμένει τη Βρετανία εκεί έξω μόλις η χώρα επιστρέψει στην παραδοσιακή οπτική της να κοιτάζει προς τις Ανοιχτές Θάλασσες και τα εθνικά σύνορά της και τις αδελφές της στην Κοινοπολιτεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ημέρες μπροστά μας θα μας εμπνεύσουν!». Δεν είναι γνωστό εάν ο Τόμας Μερ είχε ανανεώσει τη συνδρομή του με το Springbok Cyber Newsletter.

Οπως αποκαλύπτουν οι Times, η Τζο Κοξ δεχόταν απειλές με μια σειρά μηνυμάτων εδώ και τρεις μήνες και η αστυνομία επρόκειτο να λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την βουλευτή η οποία ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Σύρων προσφύγων και έζησε μια ζωή ως ακτιβίστρια αλλά και ως πολιτικός παλεύοντας για τα δικαιώματα όλων όσοι είχαν ανάγκη και των παιδιών.

Η δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών μπορεί να αποτελέσει το γεγονός που θα αλλάξει τους συσχετισμούς και τις πολιτικές ισορροπίες, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα. Ηδη τα δύο στρατόπεδα του Brexit και του Bremain ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις καμπάνιες τους.

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 3

Η Τζο Κοξ, δολοφονήθηκε χθες στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη, έναν άνδρα 52 ετών, που οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο.

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 4

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκαν βρετανικά ΜΜΕ, ο Μέιρ ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στην βουλευτίνα, πρώην επικεφαλής της Oxfam, η οποία υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες. Από την πλευρά του πάντως το ακροδεξιό κόμμα «Πρώτα η Βρετανία» αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον δράστη και καταδίκασε τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή. «Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 5

Τον είδαν λίγο πριν τη δολοφονία

Γείτονες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Μέιρ ζούσε σε αυτό το σπίτι τα τελευταία 40 χρόνια μαζί με μια γυναίκα. συγγενή του, η οποία όμως πέθανε μερικά χρόνια πριν, αφήνοντάς τον μόνο του. Δυο γυναίκες που μένουν κοντά δήλωσαν ότι είχαν τον άνδρα μόλις μισή ώρα πριν την επίθεση. «Τον είδα να κρατάει μια τσάντα και να φοράει ένα καπέλο τύπο τζόκεϊ. Φαινόταν πολύ ήρεμος και κανονικός.» δηλώνει μια από τις κατοίκους και προσθέτει:«Ηταν ήσυχος άνθρωπος. Κλειστός χαρακτήρας. Τον γνωρίζαμε από τότε που περιποιείτο τους κήπους μας». Φρόντιζε τους κήπους των γειτόνων του

Μια άλλη γειτόνισσα δήλωσε ότι δεν φαινόταν ο άνδρας να έχει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα και ότι απλά ασχολείτο με το να περιποιείται τους κήπους της γειτονιάς.

Τα παιδιά της περιοχής τον περιγράφουν ως έναν ήσυχο άνθρωπο που εκνευριζόταν μόνον όταν φώναζαν πίσω από τον τοίχο της αυλής του. «Ολα αυτά που ακούμε τώρα είναι σε πλήρη αντίθεση με τον άνθρωπο που εμείς γνωρίζαμε. Εμείς ξέραμε έναν άνθρωπο που βοηθούσε τους γύρω του εθελοντικά», είπε ένας άλλος γείτονας.

Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 6

Είχε πάθος με τα βιβλία και την βιβλιοθήκη του Βirstall

Η μητέρα του Thomas Mair δεν θέλησε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης δηλώνοντας ότι είναι πολύ στεναχωρήμενη από τα γεγονότα. Μια άλλη πτυχή δίνει μια γυναίκα που γνώριζε και τον φερόμενο ως δράστη αλλά και τη μητέρα του. Περιγράφει στον Guardian ότι ο 52χρονος φρόντιζε πολύ τη μητέρα του.


Ντοκουμέντο: Οι σχέσεις του δολοφόνου με τους νεοναζί - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» 03 Δεκ 2021 | 12:35

Οι τελευταίες τραγικές ώρες του 6χρονου Άρθουρ που βασανίστηκε και σκοτώθηκε από τη μητριά του [εικόνες- βίντεο]

Η 32χρονη Έμα Τάστιν βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του εξάχρονου Άρθουρ Χιους "που δεν αγαπούσε κανείς".

ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 02 Δεκ 2021 | 11:12

Η Βρετανία ενέκρινε το κοκτέιλ φαρμάκων της GlaxoSmithKline - Ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Όμικρον

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της GlaxoSmithKline.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 01 Δεκ 2021 | 19:02

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Από το κύκλωμα "ψώνισε" ταυτότητα ο Αλβανός που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο της Νίκαιας

Πελάτης της "φάμπρικας" με τα πλαστά έγγραφα το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νίκαια - Μέσω του κυκλώματος ελληνοποιήθηκε ως ομογενής.

ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ... ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 30 Νοε 2021 | 12:16

Απίστευτος ο Βρετανός υπουργός Υγείας: Πείθει live δημοσιογράφο να κάνει επιτόπου την 3η δόση εμβολίου [βίντεο]

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας πείθει μπροστά στην κάμερα να κάνει επιτόπου την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ 30 Νοε 2021 | 11:07

Νέα μέτρα στη Βρετανία λόγω μετάλλαξης Όμικρον: Τι ισχύει από σήμερα

Νέα μέτρα από σήμερα Τρίτη στη Μ. Βρετανία λόγω κορονοϊού με την Easy Jet να ανακοινώνει πως δεν χάθηκε ο χειμώνας.

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ 30 Νοε 2021 | 10:11

Κύπρος: Φόβοι ότι δολοφονήθηκαν οι δύο Ρωσίδες - Συνελήφθη 32χρονος, χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα της μίας γυναίκας

Ο 32χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση εξαφάνισης των δύο Ρωσίδων στην Κύπρο. Αναζητείται άλλος ένας άνδρας. Βρέθηκαν ίχνη αίματος των δύο γυναικών.

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 29 Νοε 2021 | 19:22

Γαλλία: Συνελήφθη 39χρονος μετά από 11 χρόνια για άγρια δολοφονία στην Πεύκη - Είχε σκοτώσει 30χρονο μπροστά στην έγκυο σύζυγό του

Καταζητούμενός επί 11 χρόνια ήταν ένας 39χρονος ο οποίος στις 16 Μαΐου 2010 είχε σκοτώσει έναν 30χρονο από τη Συρία μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ PCR TEST 29 Νοε 2021 | 14:57

Καραντίνα 48 ωρών μίνιμουμ για όσους ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία- Τα μέτρα στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη Ομικρον

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, παίρνουν αυστηρά μέτρα για την μετάλλαξη Ομικρον- Υποχρεωτική καραντίνα στη Μεγάλη Βρετανία και test pcr

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ 29 Νοε 2021 | 10:46

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους θα προσφέρει η Βρετανία

Η Βρετανία θα προσφέρει σε όλους ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με αξιωματούχο.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ 29 Νοε 2021 | 09:34

Γυναικοκτονία με 8 μαχαιριές στη Θεσσαλονίκη: "Παιδιά, σκότωσα τη γυναίκα μου", είπε ο 49χρονος και παραδόθηκε

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, στην προανακριτική του απολογία φέρεται να είπε ότι προέβη στην πράξη του επειδή η σύζυγός του τον απατούσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ 29 Νοε 2021 | 06:30

Νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και παραδόθηκε

Ενας 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονο σύζυγό του, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 27 Νοε 2021 | 23:06

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει ο γιος του, Δημήτρης - "Το τελευταίο δώρο στον πατέρα μου, να εκθέσω τους δολοφόνους του" [Βίντεο]

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου του 2021 και σήμερα θα γινόταν 53 ετών - "Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ιδέα"

ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ 27 Νοε 2021 | 20:24

Μετάλλαξη Όμικρον: "Τρύπησε" και την Ευρώπη - Κρούσματα εντοπίστηκαν σε Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία - Κρούσματα και σε Ιταλία, Τσεχία, προστέθηκαν σε αυτά του Βελγίου και της Βρετανίας - Ο πλανήτης κλείνει τα σύνορά του με τη νότια Αφρική