Ένα βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα, από τη στιγμή της επίθεσης των ανταρτών Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, την περασμένη Τετάρτη (12/06) έρχεται στο φως της δημοσιότητας, κόβοντας την ανάσα.
Στο βίντεο του ΣΚΑΪ απεικονίζεται καρέ-καρέ τη στιγμή του χτυπήματος στο πλοίο Tutor. Η επίθεση έγινε, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιτα, που αποτελεί έδρα των Χούθι. Στο βίντεο διακρίνονται το πλήρωμα και οι ένοπλοι φρουροί στη γέφυρα σε κατάσταση πανικού.
Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μέλη του πληρώματος παραπατούν. Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές, ενώ έπεσαν ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.
Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί εντοπίζουν σκάφος να τους πλησιάζει. Το σκάφος ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά από τους Χούθι και προσέκρουσε στο κήτος του πλοίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.
Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.
Σε τρίτο βίντεο, έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την επίθεση καταγράφεται η στιγμής της διάσωσης από πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr