Ντόνα Ροτούνο:Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής

Ο Γουάινστιν αγόρασε πολύ ακριβά μια "δικηγόρο του διαβόλου". "Αν δε θέλετε να είστε θύμα, μην πάτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου" είναι το μότο της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ντόνα Ροτούνο:Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής

Η Ντόνα Ροτούνο είναι η μια από τις πιο μισητές γυναίκες του κόσμου. Η υπόστασή της θυμίζει τις μαχητικές αντιπαθητικές δικηγόρους των ταινιών. Για τους φίλους του κινηματογράφου για ένα τέτοιο ρόλο πηγαίνει τρέχοντας στην κούρσα των Όσκαρ η Λόρα Ντερν που έπαιξε μια μισητή δικηγόρο διαζυγίων στην ταινία «ιστορία Γάμου». Η πραγματικότητα βέβαια της Ντόνα Ροτούνο ξεπερνά κατά πολύ τη φαντασία και τη μυθοπλασία μιας ταινίας.

Ντόνα Ροτούνο:Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής
Προς το δικαστήριο

Η Ροτούνο, συνήγορος του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι ο τρίτος συνήγορος που έχει προσλάβει ο άλλοτε ισχυρός του Χόλιγουντ και μάλλον η τελευταία αφού κάθε μέρα αποδεικνύεται πως είναι πιο σκληρό καρύδι από κάθε άντρα συνάδελφό της. Και βέβαια δε την βρήκε τυχαία αφού η Ροτούνο είναι όντως η καλύτερη δικηγόρος που θα μπορούσε να αγοράσει για να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες για επίθεση και βιασμό κατά εκατό τουλάχιστον γυναικών που τον έχουν καταγγείλει δημόσια. Η Ροτούνο που μετακόμισε από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον πελάτη της ειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις αφού η καριέρα της χτίστηκε με την υπεράσπιση ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση. Και η φήμη της εξαιτίας του Γουάινστιν και της μεγαλύτερης υπόθεσης καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, έχει εκτοξευθεί.

Ντόνα Ροτούνο:Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής - εικόνα 2

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Μια γυναίκα στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση φαντάζει κάπως παράδοξο στην εποχή του #Me Too, αλλά η Ροτούνο λέει ρητά ότι δεν πιστεύει ότι ο Γουάινστιν είναι ένοχος για οποιαδήποτε εγκλήματα. Δήλωσε στους Chicago Sun-Times ότι «ο καθένας αξίζει υπεράσπιση», όπως επίσης δήλωσε ότι «δεν συνυπογράφει» το κίνημα #MeToo και ότι «οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις επιλογές που κάνουν». Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού στα 15 χρόνια που δραστηριοποιείται σαν συνήγορος έχει απαλλάξει περισσότερους από 40 άντρες κατηγορούμενους για παρόμοιες περιπτώσεις.

Η πιο προκλητική της δήλωση είναι πως συμμετέχει στη δίκη του Γουάινστιν προκειμένου να βοηθήσει τις γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη για τις δικές τους ενέργειες. Η στάση της είναι απολύτως επιθετική γιατί ότι να και υποστηρίξει γνωρίζει ότι ο άλλοτε πιο ισχυρός άνθρωπος στην ιστορία του Χόλιγουντ είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Ντόνα Ροτούνο
Ντόνα Ροτούνο

Μια καριέρα στην εποχή του #MeToo

Όπως γράφουν οι ΝΥΤ καθώς μεγάλωνε το κίνημα του MeToo, η Ροτούνο υιοθέτησε το ρόλο της αντίθετης, υποστηρίζοντας ότι μια δημόσια βιασύνη για να καταδικάσει τους άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακομεταχείριση και επίθεση καταστρέφει φήμες και καριέρες χωρίς τη δέουσα διαδικασία. Ακόμα κι αν το κίνημα είχε βοηθήσει το φεμινιστικό αίτιο, είπε, αυτό έγινε με πολύ υψηλό τίμημα. «Εάν έχουμε 500 θετικά που προέρχονται από ένα κίνημα, αλλά το ένα αρνητικό είναι ότι σας απαλλάσσει από το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και από το τεκμήριο της αθωότητας, τότε για μένα, κανένα από αυτά τα καλά δεν μπορεί να αντισταθμίσει το ένα κακό», είπε σε συνέντευξή της. «Δεν μπορούμε να έχουμε κινήματα που μας απαλλάσσουν από τα θεμελιώδη δικαιώματά μας».

Με την εισαγγελέα Τζόαν Ιλούζι
Με την εισαγγελέα Τζόαν Ιλούζι

Κατά των δικαστών και των κατηγόρων

Η Ροτούνο έχει στρέψει τα πυρά της εναντίον όλων. Από την πρώτη κιόλας η μέρα της δίκης η εισαγγελέας θυμήθηκε μία πρόσφατη επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης που αποσκοπούσε να δυσφημίσει τους κατήγορους του κ. Γουάινστιν, «ένα βδέλυγμα» και ζήτησε από τον δικαστή να βγάλει διαταγή για να μην επαναληφθεί. Αλλά η Ροτούνο επέστρεψε το χτύπημα πίσω στην εισαγγελέα Τζόαν Ιλούζι (Joan Illuzzi): «Η κ. Ιλούζι στέκεται σε αυτό το δικαστήριο και αποκαλεί τον πελάτη μου θηρευτή και μετά έχει το θράσος να λέει ότι δεν θα έπρεπε να συζητήσω την υπόθεση. Θέλει να πείσει τον καθένα για την ενοχή του Γουάινστιν πριν έρθει ούτε ένα πειστήριο ενώπιον του δικαστηρίου».

Τρομοκράτησε την Τζέσικα Μαν
Τρομοκράτησε την Τζέσικα Μαν

Η Ροτούνο διαλύει και τρομοκρατεί τις γυναίκες

Η Τζέσικα Μαν, μια από τις έξι γυναίκες που καταθέτουν στη δίκη κυριολεκτικά διαλύθηκε από την επίθεση της Ροτούνο. Ξέσπασε σε λυγμούς και είχε δυσχέρεια στην αναπνοή, κατέρρευσε μετά από μια τετράωρη εξαντλητική και ταπεινωτική εξέτασή της από τη Ροτούνο. Φυσικά ο τρόπος της Ροτούνο δε μπορεί να είναι παρά απολύτως επιθετικός. Στρίμωξε την 34χρονη μάρτυρα για να αποδείξει ότι είναι μια «ψεύτρα» και δολοπλόκος και όχι μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές από τον παραγωγό του Χόλιγουντ το 2013. Η Ροτούνο υποστήριξε ότι η Μαν χειραγώγησε τον Γουάινστιν δίνοντας του την εντύπωση ότι την έλκυε σεξουαλικά. Η βτακτική εξευτελισμού των θυμάτων που χρησιμοποιεί έχουν ξεσηκώσει παγκόσμια διαμαρτυρίες εναντίον της. Θέλει να πείσει το δικαστήριο ότι οι γυναίκες θύματα είχαν οικονομικά κίνητρα, αλλά θα δυσκολευτεί να το αποδείξει.

Με τη σύζυγό του Τζορτζίνα Τσάπμαν
Με τη σύζυγό του Τζορτζίνα Τσάπμαν

Ο Γουάινστιν η ισόβια κάθειρξη και η πρώην σύζυγος

"Αν δεν θέλετε να είστε θύμα, μην πάτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου", δήλωσε η Ροτούνο και με τη στάση της μοιάζει με άνθρωπο εκτός πλαισίου. Όμως ξέρει καλά γιατί οργανώνει με αυτό τον τρόπο την υπεράσπισή της. Αν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Γουάινστιν κινδυνεύει να πάει ισόβια. Η Ροτούνο κάνει τα πάντα για να αποφύγουν οι ένορκοι να ασχολούνται με τον Γουάινστιν και να ασχοληθούν με τους μάρτυρες. Αλλά ακόμα και να καταφέρει να τον αθωώσει, ο πελάτης είναι ένας κατεστραμμένος άνθρωπος. Η εταιρεία κολοσσός που ίδρυσε τον έχει αποβάλλει. Πέντε μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητάς του τον Μάιο του 2018, η γυναίκα του επί μια δεκαετία, συνιδρύτρια του οίκου μόδας Marchesa και σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει. «Είμαι πεπεισμένη ότι η Τζορτζίνα δεν ήξερε τίποτε για τη συμπεριφορά του συζύγου της, συνεπώς δεν θα έπρεπε να την καταδικάζουμε για ό,τι συνέβη», έγραψε η Άννα Γουίντουρ. «Κανείς δεν θα έπρεπε να ευθύνεται για τις πράξεις του συντρόφου του. Αυτό που η Τζορτζίνα θα πρέπει να έχει είναι συμπόνια και κατανόηση».

Ντόνα Ροτούνο:Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η πιο μισητή γυναίκα της Αμερικής - εικόνα 7

Ο Γουάινστιν ακόμα και αν αθωωθεί δε θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει στο Χόλιγουντ. Οι φωνές των 70 γυναικών ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Ροζάνα Αρκέτ, Άσλεϊ Τζουντ και Ρόουζ ΜακΓκούαν δε θα σιγήσουν. Ο ίδιος θέλησε να εμφανιστεί ως πρωτοπόρος στην προώθηση των γυναικών στον κόσμο του αμερικανικού κινηματογράφου προκαλώντας θυμηδία με τις δηλώσεις του. Ακόμα και αν έχει τη «δικηγόρο του διαβόλου» στο πλευρό του το μέλλον είναι πιο σκοτεινό από όσο θα μπορούσε να φανταστεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ 29 Νοε 2021 | 15:05

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη "σούπερ παραλλαγή" - Τα παράδοξα συμπεράσματα

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αμπντούλ Καρίμ αναμένει πάνω από 10.000 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον την ημέρα στη Νότια Αφρική, ως το τέλος της εβδομάδας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ PCR TEST 29 Νοε 2021 | 14:57

Καραντίνα 48 ωρών μίνιμουμ για όσους ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία- Τα μέτρα στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη Ομικρον

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, παίρνουν αυστηρά μέτρα για την μετάλλαξη Ομικρον- Υποχρεωτική καραντίνα στη Μεγάλη Βρετανία και test pcr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ FOSTER + PARTNERS 29 Νοε 2021 | 13:40

Το εντυπωσιακό γαλλικό οινοποιείο Le Dôme στο Μπορντό [εικόνες]

Το οινοποιείο Le Dôme βρίσκεται στην απόληξη μιας δενδροφυτευμένης δεξιά και αριστερά λεωφόρου και σηματοδοτείται από μία στέγη σε σχήμα τρούλου.

ΤΗΣ BELENENSES 29 Νοε 2021 | 12:59

Πορτογαλία: 13 κρούσματα μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού σε παίκτες ομάδας

Σε παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Belenenses στην Πορτογαλία εντοπίστηκαν 13 κρούσματα μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΡΟΛΟΥ 29 Νοε 2021 | 12:41

Μετάλλαξη Ομικρον: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Αυστρία

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε και στην Αυστρία, στην περιοχή του Τιρόλου.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ 29 Νοε 2021 | 10:46

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους θα προσφέρει η Βρετανία

Η Βρετανία θα προσφέρει σε όλους ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με αξιωματούχο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ 29 Νοε 2021 | 10:39

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Εμβολιαστείτε και πάρτε μέτρα

Την πιθανότητα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, σημειώνει ο ΠΟΥ.

ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ 29 Νοε 2021 | 10:32

Ο Ερντογάν το έριξε στο.. τραγούδι - Τραγούδησε για τη "μάχη του Τσανάκκαλε" [βίντεο]

Με το τραγούδι φαίνεται ότι προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να ξεπεράσει τους "πονοκεφάλους" στο εσωτερικό της Τουρκίας.

ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ 29 Νοε 2021 | 10:13

Μετάλλαξη Ομικρον: Κορυφαίος Γερμανός ανοσολόγος εκτιμά πως μπορεί να προήλθε από φορέα του HIV

Ο εκπληκτικά υψηλός αριθμός μεταλλάξεων της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ίσως σημαίνει πως προήλθε από ασθενή με HIV, εκτιμά κορυφαίος γερμανός ανοσολόγος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ 29 Νοε 2021 | 09:55

Παραλογισμός στην Τουρκία με την Χούλια Αβσάρ: Η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια αλλά κάποιοι άνοιξαν 200 σαμπάνιες στα πόδια της

Τη στιγμή που η τουρκική οικονομία παραπαίει, κάποιοι άνοιξαν σε κέντρο διασκέδασης 200 σαμπάνιες για την Χούλια.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ 29 Νοε 2021 | 09:37

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι χώρες θωρακίζονται αλλά η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει τους περιορισμούς

Παρά την απειλή της Όμικρον και την παγκόσμια ανησυχία, η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει τα μέτρα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 29 Νοε 2021 | 07:18

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Ομικρον: Κρούσματα σε πολλές χώρες - Ισραήλ και Ιαπωνία κλείνουν τα σύνορα

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες. παράλληλα εντείνονται οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η "εισαγωγή" αυτού του στελέχους.

ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 29 Νοε 2021 | 07:07

Συναγερμός στην Ολλανδία: Συνελήφθη ζευγάρι που απέδρασε από "ξενοδοχείο COVID"

"Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για την απογείωση", εξήγησε η χωροφυλακή μέσω Twitter, προσθέτοντας πως το ζευγάρι παραδόθηκε στις υγειονομικές αρχές.