
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο αμερικανός πρόεδρος έδειξε να βάζει "πάγο" στην -καλή, όπως θεωρούσαμε μέχρι πρότινος- πολιτική του σχέση με την Μαρίν Λεπέν.
Οταν ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν μια νίκη της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου θα «επικύρωνε» την δράση του στις ΗΠΑ, απάντησε ξερά: «Δεν γνωρίζω την Μαρίν Λεπέν», αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό να της προσφέρει την στηριξή του.
Οταν στη συνέχεια ρωτήθηκε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, δεν διακινδύνευσε να δώσει κάποια πρόβλεψη, λέγοντας «δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ξέρω ότι συνέβησαν εξωτερικά γεγονότα που άλλαξαν τα δεδομένα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκλογική κούρσα. Δεν ξέρω πραγματικά και δεν την γνωρίζω (την Λεπέν). Δεν την συνάντησα ποτέ. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκλογή».
Φυσικά το "άδεισμα" Τραμπ δεν πέρασε απαρατήρητο από τα γαλλικά ΜΜΕ: "Η διεθνής θέση της Μαρίν Λεπέν πήρε ένα χτύπημα", γράφει χαρακτηριστικά η Le Figaro, "γιατί παρότι έγινε θερμά δεκτή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές πήρε ένα παγωμένο ντους από τον Ντόναλντ Τραμπ".
Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Τραμπ υποστηρίχθηκε υπερβολικά από την ίδια την Μαρίν Λεπέν.
Μάλιστα, η ίδια είχε δηλώσει κάποια στιγμή ότι ο Τραμπ είχε το τηλέφωνό της: «Εχουμε κοινούς γνωστούς, ναι (...) Αν αύριο θέλει να με συναντήσει, αντίθετα με τον Ολάντ, έχει το τηλέφωνό μου!».
Μάλλον μετά από την συνέντεξη Τραμπ, η Μαρίν θα έσβησε το τηλέφωνο του από τον κατάλογο επαφών...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr