X

Ντονμπάς: Η Ρωσία σύντομα θα επιτεθεί σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, λένε οι Ουκρανοί - Τι εκτιμούν οι ΗΠΑ

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεσηστις σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

Γράφει: TheToc team

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (Ντονμπάς) της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

"Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Διαβάστε Επίσης

Τι υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία άρχισε να ενισχύει και να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά της στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι αυτή ήταν η αρχή μιας νέας επίθεσης στην περιοχή, δήλωσε ο αξιωματούχος, τηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως εκτίμησε, η Ρωσία πιθανώς θέλει να "διπλασιάσει ή ίσως να τριπλασιάσει" τον αριθμό των στρατευμάτων που έχει στο Ντονμπάς, αλλά ότι θα χρειαστεί "ένα σημαντικό χρονικό διάστημα" για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο δύναμης.

Και πρόσθεσε: "Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτή την εισβολή ως προς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να επιφέρουν μια αποφασιστική εμπλοκή".

Επίσης, ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στοιχεία ότι κάποια αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-300 έχουν καταστραφεί από την Ρωσία.