X

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας υποστηρίζει ότι έχει… ελληνικό DNA: "Ήξερα ότι ήμουν συγγενής του Μ. Αλεξάνδρου"

Ο Καϊνερουγκάμπα δηλώνει ότι θα επισκεφθεί τη (χώρα των προγόνων του;) Ελλάδα, και εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα του ζητηθεί βίζα.

Γράφει: TheToc team

"Ξαναχτύπησε" ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας στρατηγός Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, καθώς σε νέα ανάρτησή του ισχυρίζεται ότι "έλεγξε το DNA του, είναι 14% Έλληνας και έχει συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο"!

Ο Καϊνερουγκάμπα δηλώνει ότι θα επισκεφθεί τη (χώρα των προγόνων του;) Ελλάδα, και εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα του ζητηθεί βίζα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του στρατηγού στο X:

"Πρόσφατα, έλεγξα το DNA μου. Προφανώς, είμαι 14% Έλληνας; Πάντα ήξερα ότι ήμουν συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα επισκεφθώ την Ελλάδα και ελπίζω να μην μου ζητήσουν βίζα".

Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, γιος (αναμενόμενος διάδοχος) του προέδρου Μουσέβενι, εξαπολύει δε συχνά, και επιθέσεις στην Toυρκία μέσω του X.

Ο Μουχούζι συχνά χρησιμοποιεί την ιστορία και τη μυθολογία για να ενισχύσει το προφίλ του ως "παγκόσμιου ηγέτη" ή "πολεμιστή". Ο ισχυρισμός για το 14% ελληνικό DNA και τη συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο εντάσσεται σε μια σειρά από εκκεντρικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς (όπως όταν είχε απειλήσει να εισβάλει στην Κένυα ή όταν πρόσφερε 100 αγελάδες ως "προίκα" για να παντρευτεί τη Τζόρτζια Μελόνι, με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίζουν ειρωνικά στρατηγό των tweets.

Διαβάστε Επίσης