Ο Επιτάφιος επέστρεψε στην Αμμόχωστο

Μετά από 58 χρόνια τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού

SHARE THIS
0
SHARES

Μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στη Μεσαιωνική πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Εκατοντάδες πολιτών κατέκλυσαν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.  Ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατία Γιώργος Βασιλείου, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος ΔΗ.ΣΥ., Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης καθώς και πρέσβεις ξένων χωρών.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως το CNN, βρίσκονται επιτόπου για να καλύψουν το γεγονός

Πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως το CNN, βρέθηκαν επιτόπου για να καλύψουν το γεγονός.  Την ακολουθία του Επιταφίου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, μετέδοσε ζωντανά το ΡΙΚ. 

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός τόσο από εκκλησιαστικής πλευράς, όσο και ευρύτερα, την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Αγιο Γεώργιο τον Εξορινό.

Σε δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλανός επισήμανε τον συμβολισμό και το μήνυμα που θα δοθεί για συμφιλίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Στόχος μας, τόνισε ο κ. Γαλανός, είναι μια ενωμένη Κύπρος, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν κοινούς οραματισμούς.Ωστόσο ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν θεωρεί τόσο μεγάλο το γεγονός και κάλεσε τους τουρκοκύπριους να επιτρέψουν στους Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν σε όλες τις εκκλησίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook