
Νέα επίθεση προς τη Ρωσία εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας της Μόσχα ότι προμηθεύει με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες τους μαχητές του ΡΚΚ μέσω Ιράκ και Συρίας, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Αυτή τη στιγμή, τρομοκράτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και πυραύλους που προμηθεύονται από τη Ρωσία. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση εξοπλίζεται με αυτά τα όπλα, τα οποία μεταφέρονται σε αυτούς μέσω Συρίας και Ιράκ», φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με τη Star.
Η «αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η τουρκική κυβέρνηση για το ΡΚΚ, το οποίο μάχεται για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σε μια εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους που διαρκεί τρεις δεκαετίες και έχει στοιχίζει τη ζωή περισσότερων από 40.000 ανθρώπων.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του με την κυβέρνηση ώστε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr