
Ο Ντμίτρο Κοζάτσκι, ένα από τα πρόσωπα του πολέμου στην Ουκρανία καθώς είναι ο φωτογράφος του εργοστασίου Αζοφστάλ είναι πλέον αιχμάλωτος των Ρώσων.
Γνωστός ως "Orest", είναι ο μαχητής της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας που με τον φωτογραφικό του φακό κατέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν όσοι ανέλαβαν να υπερασπιστούν τη Μαριούπολη δημιουργώντας μέσα στις δαιδαλώδεις στοές της ουκρανικής χαλυβουργίας το τελευταία ανάχωμα αντίστασης στους Ρώσους εισβολείς.
Доречі, поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії і фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі ❤️ https://t.co/8KVaqrRgQB
— Орест (@Kozatsky_D) May 20, 2022
Σήμερα, δηλώνοντας πως είναι αιχμάλωτος καλεί τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες του που τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο.
Και καλεί να τις στείλουν όπου κρίνουν, για να λάβει μέρος σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ένα από το προβλήματα που ανέδειξε ο φακός του "Ορέστ" είναι οι ακρωτηριασμοί Ουκρανών στρατιωτών στους οποίους αναγκάζονταν να προβούν οι γιατροί που ήταν μαζί τους εξαιτίας της σηψαιμίας που παρουσίαζαν.
Πολλές ήταν οι γυναίκες που αντιστάθηκαν μέσα από το Αζοφστάλ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr