
Ο Γούντι Άλεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η παρουσία του σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Μόσχα αποτελεί "ξέπλυμα" των ρωσικών θηριωδιών, μετά την έντονη καταδίκη της εμφάνισής του από το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή μέσω βιντεοσύνδεσης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Κινηματογράφου της Μόσχας.
🤡 Woody Allen embarrassed himself: the Oscar-winning director took part in the Moscow Film Festival
— NEXTA (@nexta_tv) August 25, 2025
Allen praised Russian cinema, said he might visit Russia, and even remarked that he could make a film about "how good you feel in Moscow and St. Petersburg.”
Ukraine’s Foreign… pic.twitter.com/8Sbyb9QpqX
Τη συζήτηση συντόνιζε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ (Fyodor Bondarchuk), στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν και δημιουργός ταινιών όπως το πατριωτικό έπος "Stalingrad" (2013) και το φιλμ επιστημονικής φαντασίας "Attraction" (2017).
"Είναι ντροπή και προσβολή", λέει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας άσκησε καταδίκασε τον Γούντι Άλεν για την παρουσία του στο "Moscow International Film Week", ένα φεστιβάλ που συγκεντρώνει προσωπικότητες του ρωσικού κινηματογράφου με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.
"Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για τα θύματα των Ουκρανών ηθοποιών και σκηνοθετών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από Ρώσους εγκληματίες πολέμου κατά τη διάρκεια της ρωσικής επιθετικής επέμβασης στην Ουκρανία", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.
"Με τη συμμετοχή του σε ένα φεστιβάλ που ενώνει τους υποστηρικτές του (Βλαντίμιρ) Πούτιν και τους εκφραστές του, ο Άλεν κλείνει σκόπιμα τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια. Ο πολιτισμός δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει εγκλήματα ή να χρησιμεύσει ως εργαλείο προπαγάνδας", πρόσθεσε το υπουργείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr